Srbija poslala poruku  Bogdan namestio ruku, Jokići zabavljao Kineze

Izvor: B92, 31.Avg.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija poslala poruku " Bogdan namestio ruku, "Jokići" zabavljao Kineze

Košarkaši Srbije su na idealan način počeli Mundobasket, pobedom od 46 poena razlike odmah su poslali poruku svim konkurentima u borbi za medalje.

Mirno, polako, pametno – kao što je selektor Aleksandar Đorđević i želeo, otvorio je meč naš tim, a čim se prilagodio fizički jakoj igri Angole krenuo je i da "gazi" rivala.

Odličan spoljni šut u prvoj četvrtini – 6/7 trojke, doneo je "Orlovima" mir iz koga je kasnije prednost samo rasla, pa je Srbija u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugom poluvremenu imala prostora da zabavlja oduševljene kineske navijače.

Nemoć protivnika omogućila je Đorđeviću da razigra sve igrače, pa su već u prvoj četvrtinu šansu na parketu dobili svi osim kapitena Raduljice, koji je kasnije dobio šansu i odigrao jubilarni 100. meč.

Na kraju nije bilo 50 razlike kao u prethodna dva susreta sa Angolom na svetskim prvenstvima (94:44 u Turskoj 2010, a 113:64 u Indijanapolisu 2002).

Za dva dana igramo protiv Filipina (ponedeljak, 13.30), a u sredu derbi sa Italijom (13.30).

Birčević – odlično se dopunjavao sa Jokićem na mestu krilnog centra. Ubacio 6 poena (3/6) uz 4 skoka, namestio i dva koša, a bio je na nivou i u odbrani, ukrao je dve lopte rivalima.

Bjelica – bio je u protokolu i sa saigračima na klupi, ali kao što je i najavljeno nije izlazio na parket. On je na dan utakmice radio individualno, a selektor je zadovoljan njegovim napretkom i oporavkom.

Bogdanović – mini odmor mu je očigledno prijao. Očekivano je bio lider tima, a ono što posebno raduje je što se već raspucao. Bez promašaja iz igre ubacio je 16 poena u prvih 15 minuta i već tada "slomio" rivala. Na kraju je meč završio sa 5 trojki te odličnih 8/10 iz igre.

Gudurić – pokazao da će uz Bogdanovića biti glavni "artiljerac" tima. Šutirao je samo za tri poena i pogodio tri od četiri šuta, a usput je razigravao svoje visoke saigrače.

Jokić – sjajan nastup naše najveće NBA zvezde. Maksimalno je pokrio izostanak Bjelice na poziciji "četvorke". Svaki njegov kontakt sa loptom izazivao je euforiju na tribinama uz skandiranje "Jokići, Jokići!" Sa pola gasa je ubacio 14 poena, te namestio još šest koševa.

Jović – nije trošio mnogo lopti u napadu, fokusirao se na razigravanje saigrača što je sjajno radio. Posebno se dobro razumevao sa našim visokim igračima, na kraju meč završio sa 9 asistencija.

Lučić – vratio se na teren i u fizički zahtevnim duelima sa snažnim i poprilično grubim igračima Angole pokazao da je spreman za žestku borbu. Perfektno izvodio slobodna bacanja.

Marjanović – Nije bio često na terenu u prva tri perioda, a onda je eksplodirao u poslednjem i za 17 minuta stigao do dabl-dabla. Jedno je sigurno, protivnički timovi neće imati rešenja za Bobija.

Micić – odlično se dopunjavao sa Jovićem na mestu organizatora igre, namestio je šest koševa, a pritom i ubacio 8 poena.

Milutinov – obavio najveći deo fizičkog poslao u reketu u prvom poluvremenu. Sjajno je sarađivao sa Jokićem pod košem. Nije mu se svidela nešto grublja igra protivnika, na šta je odgovorio sa 14 poena.

Raduljica – kapiten je odigrao jubilarni 100. meč. Nije se preterano naigrao za deset minuta na parketu, ostao je jedini bez poena, ali je imao 2 asistencije.

Simonović – ispratio Bogdanovića i Gudurića trojkom u prvom poluvremenu kada je naš tim "lomio" rivala, do kraja ubacio još jedan koš, te dao veliki doprinos u odbrani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.