„Orlovi“ lete kući

Izvor: Glas javnosti, 11.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Orlovi“ lete kući

Već posle drugog kola, fudbalska reprezentacija Srbije okončala je takmičenje na OI u Pekingu. „Orlovi“ su poraženi u Šangaju od Obale Slonovače (4:2), a kako uopšte nisu ličili na ozbiljnu ekipu, igrači Miroslava Đukića mogu da budu srećni što nisu doživeli pravu katastrofu. Posle ovakve vesti iz Kine, uprava Partizana može da odahne, pošto će za meč sa Fenerbahčeom verovatno moći da računa na LJubomira Fejsu i Zorana Tošića, a srpskom selektoru ostaje da u poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kolu, sa 16 igrača, pokuša da izbegne katastrofu protiv Argentine.

Ponovo su, kao i na SP u Nemačkoj 2006. godine, igrači Obale Slonovače slavili zahvaljujući brzini i fenomenalnim kontranapadima. Od samog starta su „slonovi“ bili neuhvatljivi za rastrzanu odbranu srpskog tima, a napadač Seku Sise je već u 3. minutu kaznio loše reakcije Duška Tošića i Slobodana Rajkovića. Iako je posle dobre akcije dvojice najiskusnijih reprezentativaca, Aleksandra Živkovića i Miljana Mrdakovića, u 15. minutu rezultat izjednačen, reakcija Rajkovića devet minuta kasnije, kada je posle bezazlenog centaršuta iz kornera postigao autogol, nagovestila je kraj nade „orlova“ da će se dokopati četvrtfinala.

Nisu, realno, srpski igrači ni imali čime da pariraju afričkom timu, pogotovo zato što su odbrana i sredina tima bile smešne. Zapravo, jedino je golman Stojković kakvim-takvim reakcijama držao ekipu u igri, ali ništa nije mogao kod golova najboljeg pojedinca u redovima „slonova“ Salomona Kalua i Žervinja, koji su se prošetali kroz poslednju liniju „orlova“. Gol Đorđa Rakića, posle lepe akcije u 90. minutu, nije doneo nikakvu utehu...

SRBIJA - OBALA SLONOVAČE 2:4 (1:2)

STRELCI: Mrdaković u 15. i Rakić u 90. za Srbiju, a Sise u 3, Rajković (autogol) u 24, Kalu u 70. i Žervinjo u 90+3. minutu za Obalu Slonovače. STADION: „Šangaj“ u Šangaju. GLEDALACA: 35.000. SUDIJA: Roberto Moreno (Panama) 7. ŽUTI KARTON: Angua (Obala Slonovače). IGRAČ UTAKMICE: Salomon Kalu (Obala Slonovače).

SRBIJA: Stojković 6, Tomović 5, Jovanović 5, Rajković 5, D. Tošić 5, Z. Tošić 5, Smiljanić 5, Fejsa 5 (od 61. Tadić 6), Živković 6 (od 82. Gulan -), Kačar 5, Mrdaković 5,5 (od 76. Rakić -).

OBALA SLONOVAČE: Angban 6, Bagajoko 6,5, Vava 6,5, Angua 6,5, Dijarasuba 7, Ngosan 6 (od 38. Đađeđe 6,5), Kone 7, Kulibali 6,5, Kalu 7,5 (od 87. Kambu -), Žervinjo 7, Sise 7 (od 83. Komenan -).

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.