Orlovi doputovali u Dablin

Izvor: B92, 03.Mar.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" doputovali u Dablin

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Dablin gde će petog marta (20.30h, po našem vremenu) odigrati prijateljski meč sa Republikom Irskom.

Ekspedicija je kompletirana u Dablinu s obzorom da je zbog obaveza u klubovima veći deo reprezentacije direktno dolazio u Irsku.

Planom stručnog štaba na čelu sa vršiocem dužnosti selektora, Ljubinkom Drulovićem, tim će biti kompletiran za prvi od predviđena dva treninga na Ostrvu.

"Uželeli smo se reprezentacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to se odmah vidi po osmesima svih igrača. Igrali smo poslednjih godina često protiv ostrvskih ekipa. Tim Republike Irske je apsolutno po meri za ovaj trenutak. Naša ekipa je formirana, uigrana, što se primetilo u poslednjim jesenjim utakmicama i siguran sam da ćemo i u Dablinu pokazati napredak i najaviti uspehe i u kvalifikacijama“, rekao je Zoran Tošić.

Radosav Petrović takođe očekuje novo dobro izdanje "orlova“, a osvrnuo se i na protekli žreb kvalifikacionih grupa za EP 2016 i činjenicu da će selekcija Srbije igrati u Grupi I, zajedno sa nacionalnim timovima Portugala, Danske, Jermenije i Albanije.

"Grupa je po meri, a jasno je ono što pomisliš posle svakog žreba, da je moglo i bolje i nepovoljnije po nas. Prošla su vremena kad je bilo ko mogao da računa na sigurnih šest bodova čim vidi ime protivnika. Mi imamo sasvim dovoljno neprijatnih iskustava iz prethodnih kvalifikacionih ciklusa. Ubeđen sam da ćemo se na kraju radovati, a verujem i da ćemo vrlo brzo biti reprezentacija koju će mnogi želeti da zaobiđu“, rekao je Petrović.

Spisak fudbalera koji će igrati u Dablinu:

Golmani: Vladimir Stojković (Ergotelis), Željko Brkić (Udineze)

Odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Valjadolid), Branislav Ivanović (Čelsi), Dušan Basta (Udineze), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Nenad Tomović (Fiorentina), Milan Biševac (Lion)

Igrači sredine terena: Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Nenad Krstičić (Sampdorija), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Matić (Čelsi), Adem Ljajić (Roma), Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Dušan Tadić (Tvente)

Napadači: Lazar Marković (Benfika), Miralem Sulejmani (Benfika), Stefan Šćepović (Sportnig Hihon), Filip Đorđević (Nant)

Na spisku nema Aleksandra Mitovića, Matije Nastasića, Miloša Jojića i Filipa Đuričića, koji su prosleđeni mladoj reprezentaciji za finiš kvalifikacija i meč sa Belgijom.

Nemanja Matić rekao je da ’orlovi’ moraju da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Francuskoj posle dva neuspešna ciklusa kvalifikacija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tošić: Uželeli smo se; Petrović: Uskoro će svi hteti da nas zaobiđu (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Mar.2014

Ekspedicija A reprezentacije Srbije doputovala je u Dablin, gde će u sredu, 5. Marta (20,30) odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Republike Irske.. (FOTO: FSS). „Orlovi“ su se kompletirali u glavnom gradu Irske, jer je zbog obaveza u klubovima, veći deo igrača direktno došao na...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Reprezentativci Srbije doputovali u Dablin

Izvor: Press, 03.Mar.2014

Ekspedicija je kompletirana u Dablinu, s obzirom da je zbog obaveza u klubovima veći deo reprezentacije direktno dolazio u Irsku, a planom stručnog štaba na čelu sa vršiocem dužnosti selektora, Ljubinkom Drulovićem, predviđena su dva treninga na starionu "Aviva"...Napadač moskovskog CSKA Zoran...

Nastavak na Press...

Tošić: Jači smo s Ljajićem

Izvor: Danas, 04.Mar.2014, 07:34

Najbolji srpski fudbaleri, u izboru vršioca dužnosti selektora Ljubinka Drulovića, okupili su se juče u rano popodne u Dablinu i iste večeri odradili prvi od dva treninga pred sutrašnju prijateljsku utakmicu s Republikom Irskom, koja će biti prvi nastup „orlova“ posle neuspeha u kvalifikacijama...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.