Izvor: Danas, 13.Avg.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" bolji od prvaka Evrope

Beograd - Košarkaši Srbije upisali su važnu pobedu u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, ne toliko zbog rezultata već zbog činjenice da je ona izvojevana protiv šampiona Starog kontinenta Francuske i to u skoro ispunjenoj Kombank areni - 73:63 (20:19, 21:14, 11:12, 21:18).

U takvom poretku gosti su bolje otvorili meč, poveli sa 9:2, a onda je spoljna linija našeg tima preuzela kontrolu i odvela naš sa minimalnom prednošću na mali odmor. Prodor Kalinića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << te sprega centra i beka Raduljice i Bogdanovića odveli su nas na "plus devet" (36:27), što je uz dve trojke Francuza i poene naši košarkaša bilo dovoljno za veliki predah. Đorđević je lepo rasporedio minutažu pa se niko nije posebno istakao po poenima, ali su zato vladali dobar timski duh i jaka odbrana protiv NBA zvezda predvođenih Tonijem Parkerom. Ipak, gosti su u jednom trenutku prišli na samo pet poena zaostatka (43:38), nakon čega je Bjelica poveo "orlove" u ubedljiv trijumf.

U Kombank areni viđena je atraktivna poslednja četvrtina što je naš tim u jednom trenutku odvelo i na 19 poena viška (69:50). Ipak, vezane trojke gostiju i smanjenje tempa našeg tima rezultirali su pristojnim porazom prvaka Evrope od Srbije koja će po prikazanom biti jedan od glavnih kandidata da ih svrgne sa trona koji su osvojili u Sloveniji pre dve godine.

Naredne provere izabranici Aleksandra Đorđevića će imati već za vikend kada budu domaćini tradicionalnog "Aćibadem trofeja Beograda". "Orlovi" u subotu igraju protiv Kine a Rusija protiv Venecuele, dok će u nedelju snage odmeriti pobednici i poraženi prvih duela.

Marseljeza "a kapela"

Tehnički problem ili propust organizatora, tek Francuzi svoju himnu nisu mogli da odslušaju sa razglasa Arene. Umesto toga, lekar "trikolora" se dohvatio mikrofona i otpevao Marseljezu u čemu su ga ispratili i svi igrači gostujućeg tima.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.