Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2020, 19:50

Orlovi bez sreće: Za Katar protiv Protugalije i Republike Irske

Rivali još Luksemburg i Azerbejdžan

Orlovi su mogli da bolje prođu na žrebu kvalifikacionih grupa za odlazak na naredni Mundijal u Kataru 2022. godine. Fudbalska reprezentacija naše zemlje igraće u grupi A zajedno sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejždanom odlučeno je žrebom u Cirihu.

Nekadašnji reprezentativac Italije Danijele De Rosi nije bio srećne ruke za Srbiju. Smestio nas je u grupu A zajedno sa aktuelnim prvacima Evrope, Portugalijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Biće to nastavak tradicionalnih duela Orlova i selekcije sa Iberijskog poluostrva u novijoj istoriji. Ovo je četvrti put da smo sa njima u grupi, i do sada nemamo trijumf.

Portugalija nam je bila rival i u kvalifikacijama za naredno Prvenstvo Evrope. U Lisabonu je bilo 1:1, dok su nas u Beogradu savladali sa 4:2. Nismo se dobro proveli u duelima sa njima ni tokom selektorovanja Radovana Ćurčića, kada je ulog bilo Prvenstvo Evrope 2016. godine. Sa Portugalijom je vojevao i Havijer Klemente, u prvim kvalifikacijama samostalne Srbije.

Iz trećeg šešira rival će nam biti Republika Irska. Reklo bi se da smo mogli bolje da prođemo. Mada nas za Republiku Irsku vežu lepe uspomene. Bili smo sa njima u grupi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. godine, kada smo na Maksimiru overili prolaz. Takođe, preko njih smo stigli do Mundijala u Rusiji pre dva leta.

Rivali će nam biti još Luksemburg i Azerbejdžan. Sa selekcijom Luksemburgom smo vojevali dva puta u eri Mladena Krstajića i ostvarili oba trijumfa. Iz četvrtog šešira smo mogli da dobijemo i jaču selekciju, ali nam nije bila potrebna koska iz poslednjeg ćupa. Opet ćemo morati u Azerbejdžan. Selekcija sa istoka nas je već jednom zavila u crno, i to u vreme selektorovanja Dejana Savićevića, tokom zajedničke države sa Crnom Gorom. U Podogorici je bilo šokantnih 2:2, ali je u Bakuu bilo još gore. Azeri su trijumfovali 2:1 i okončali trenersku karijeru Dejana Savićevića.

Kvalifikacije će se igrati po ubrzanom procesu zbog korona virusa. Počinju u martu, a završavaju se u novembru 2021, dok je baraž u martu 2022. godine. Direktan plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće sve prvoplasirane selekcije u grupama, dok će drugoplasirane, uz dve najbolje rangirane u Ligi nacija, a koje nisu prethodno izborile plasman, igrati baraž. Od tih 12 reprezentacija, tri će se kvalifikovati na završni turnir.

Mundijal u Kataru biće prvi koji se igra u zimskom terminu, od 21. novembra do 18. decembra 2022. Na njemu će se takmičiti 32 reprezentacije.

Uskoro opšrinije…

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Orlovi bez sreće: Za Katar protiv Portugalije i Republike Irske

Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2020

Rivali još Luksemburg i Azerbejdžan..Orlovi su mogli da bolje prođu na žrebu kvalifikacionih grupa za odlazak na naredni Mundijal u Kataru 2022. godine. Fudbalska reprezentacija naše zemlje igraće u grupi A zajedno sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejždanom odlučeno je žrebom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.