Orlovi: Sjajni Ljajić i Matić

Izvor: B92, 13.Apr.2014, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi: Sjajni Ljajić i Matić

Protekli vikend je bio veoma uspešan za srpske internacionalce, a obeležili su ga Adem Ljajić i Nemanja Matić u ligama "petice", te naši igrači u Beneluksu.

Ljajić je bio strelac i asistent u laganoj pobedi Rome u Seriji A, dok je Nemanja Matić bio igrač meča Čelsija jer je namestio gol za važnu pobedu u Svonsiju.

Novi gol postigao je Aleksandar Mitrović za Anderleht, Filip Kostić je sjajnim golom doneo pobedu Groningenu, Zvonimir Vukić je dao gol za PAOK, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Slavko Perović prvi strelac druge turske lige.

Strelci su još bili Nemanja Gudelj u Holandiji, Nebojša Pavlović u Belgiji, Goran Marić i Lazar Arsić u Mađarskoj, te Aleksandar Jevtić u Kini.

Engleska: Nemanja Matić je sjajnom asistencijom pomogao Čelsiju da slavio u Svonsiju, bio je igrač meča u Velsu, a sjajno je odigrao i Branislav Ivanović u odbrani. Aleksandar Kolarov je sa klupe posmatrao poraz Mančester Sitija na Enfildu.

Nemačka: Nakon čari pobede u Ligi šampiona, Miloš Jojić je osetio kao izgleda savladati i veliki Bajern, ali je proveo samo 15 minuta na terenu Alijanc arene u trijumfu Borusije. Nikola Đurđić je igrao do 83. minutu u pobedi Grojter Firta u Cvajti, dok je Ognjen Mudrinski ostao na klupi. Sve su bliži Bundesligi.

Pirineji: Lazar Marković je bio jedini Srbin na terenu u desetoj pobedi Benfike u nizu, igrao je do 80. minuta, dok su Miralem Sulejmani i Filip Đuričić ostali na klupi za rezerve. Aleksandar Miljković dobio je šansu u drugom poluvremenu u timu Brage, ali je Porto odoneo pobedu u finišu derbija.

Aleksandar Pantić je bio odličan u pobedi Viljareala. Stefan Šćepović ovaj put nije pomogao Hihonu, dok je Dejan Lekić sa klupe posmatrao treći poaz u nizu koji ih je udaljio od plej-ofa za Primeru. Antonio Rukavina i Stefan Mitrović su pomogli Valjadolidu da ne primi gol i osvoji važan bod u Pamploni.

Italija: Kolo u Kalču obeležio je Adem Ljajić koji je bio strelac i asistent u trijumfu Rome. Sampdorija, koju trenira Siniša Mihajlović, pretrpela je na svom terenu ubedljiv poraz od Intera.

Nenad Krstičić je igrao poslednjih pola sata za Sampu, dok Zdravko Kuzmanović opet nije dobio šansu u timu iz Milana. Nenad Tomović odigrao je ceo meč za Fiorentinu, dok je Boško Janković proveo 90 minuta na klupi Verone. Nikola Maksimović je učestvovao u pobedi Torina.

Francuska: Milan Biševac igrao protiv Pari Sen Žermena. Uroš Spajić i Đorđe Veškovac nisu uspeli da spreče drugi poraz Tuluza u nizu.

Beneluks: Aleksandar Mitrović doneo pobedu Anderlehtu u Lokerenu. Gol je postigao i Nebojša Pavlović u pobedi Kortrajka. Vladan Kujović sa klupe gledao poraz Klub Brižaa, a Uroš Vitas trijumf Genta.

Filip Kostić sjajnim golom doneo tri boda Groningenu u nadoknadi vremena, a igrao je i potencijalni srpski reprezentativac Rišairo Živković. Ponovo je strelac bio Nemanja Gudelj, iz penala je doneo prednost AZ-u, ali je tim iz Alkmara osvojio samo bod.

Dušan Tadić je igrao ceo meč u drugoj pobedi Tventea u nizu, ali ovaj put nije bio strelac ni asistent. Uroš Đurđević je dobio šansu u poslednjih deset minuta na gostovanju Kamburu, ali nije uspeo da donese Viteseu bod.

Ostali: Zvonimir Vukić je osmim golom u sezoni ublažio poraz PAOK-a od Levadiakosa, u poslednjem kolu regularnog delu šampionata. Crno-beli iz Soluna će se u nastavku sezone u plej-ofu boriti za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Branislav Jovanović je kontrolisao odbranu Ergotelisa u pobedi od 3:0, ali na golu nije bilo Vladimira Stojkovića. U timu Olimpijakosa nije bilo Marka Šćepovića.

Zoran Tošić je igrao do poslednjih pet minuta u novoj pobedi CSKA, dok su Aleksandar Luković i Nemanja Tubić sa klupa posmatrali trijumf Zenita, odnosno poraz Krasnodara.

Slavko Perković je postigao prvi od dva gola u pobedi Manise u drugoj ligi Turske. Perović je sa 18 golova na deobi prvog mesta liste strelaca. U Superligi Srđa Mijailović je sa klupe posmatrao poraz Kajzerispora, a Duško Tošić bio jedini Srbin u remiju Genčlerbirlija.

Goran Marić i Lazar Arsić su golovima dva puta donosili prednost Lombardi Papa protiv Videotona, ali su osvojili samo bod. Marić je potigao deveti gol u Mađarskoj, pa je samo jedan od dvojice stranaca među 10 najboljih strelaca šampionata.

Jang Bojs je primio dva gola sa Milanom Vilotićem u odbrani, dok je Milan Gajić dobio šansu tek u nadoknadi meča remija sa Cirihom.

Aleksandar Jevtić je umalo doneo pobedu Liaoningu, ali je njegov tim primio gol u finišu meča od Đangsua, u Superligi Kine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.