Orlići savladali Kinu, sledi derbi pod obručima sa Amerikancima

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" savladali Kinu, sledi derbi pod obručima sa Amerikancima

Košarkaška reprezentacija Srbije sastavljena od igrača do 19 godina starosti uspešno je otpočela sa nastupima na U19 prvenstvu sveta koje se održava u Letoniji savladavši posle velike borbe Kinu sa 78:73.

Izabranici selektora Dejana Mijatovića su isprva imali inicijativu, no prednost od 13:7 nije dugo potrajala. Već do kraja prve deonice Kinezi su serijom 9:2 preuzeli vođstvo, a onda je počela "rezultatska klackalica".

Tek krajem treće i početkom poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << četvrtine, "orlići" su uspeli da reše ovaj meč u svoju korist, pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani, svestranoj igri Aleksandra Cvetkovića uz koju su i došli do "+10" tri minuta pre završetka meča.

Činilo se da će 76:66 na semaforu minut pre poslednjeg zvuka sirene biti itekako dovoljno za mirno privođenje posla kraju, no Kinezi se nisu sa tim složili. Korak po korak, uz promašaj i grešku Cvetkovića, uspeli su da priđu na tri poena zaostatka, ali je onda faul na igraču koji je od heroja umalo ispao tragičar - bio koban po reprezentaciju najmnogoljudnije države sveta: Cvektović je pogodio oba slobodna bacanja i postavio konačan rezultat devet sekundi pre kraja.

Aleksandar Cvetković je sa 20 poena, šest asistencija, tri skoka i dve "krađe" bio najefikasniji u reprezentaciji Srbije u kojoj su se istakli i Bogić Vujošević sa 16, te Luka Mitrović i kapiten Đorđe Drenovac sa po 14 poena. Nikola Silađi je uz sedam koševa imao i deset skokova, dok su Ailun Guo sa 20 poena i Mingđin Ju sa 11 bili najbolji strelci kod Kineza.

Naredni rival našoj nacionalnoj selekciji biće Amerikanci, sa kojima Mijatovićev tim igra u petak od 15 časova.

Povezane vesti: Prvi ispit na Svetskom prvenstvu za nove nade srpske košarke Novi klinci na SP, ko su naslednici Divca i Saleta, Mačvana i Jeremića?

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SP: Cvetković za uspešan start "orlića"

Izvor: Sportal.rs, 30.Jun.2011

Juniorska reprezentacija Srbije do 19 godina uspešno je startovala na Svetskom prvenstvu u Letoniji. Izabranici Dejana Mijatovića savladali su Kinu rezultatom 78:73 (14:16, 22:19, 18:14, 24:24) u prvom kolu D grupe u Lijepaji.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.