Orlići na EP: Uživati u svakom minutu

Izvor: Mondo, 02.Maj.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" na EP: Uživati u svakom minutu

Kadetska reprezentacija Srbije u ponedeljak uveče putuje za Baku, gde će od 6. maja igrati grupnu fazu šampionata Evrope.

Najbolji fudbaleri Srbije do 17 godina starosti završili su mini pripreme za Evropsko prvenstvo u Bakuu (Azerbejdžan), a selektor Ilija Stolica odredio je konačan sastav ekipe.

Na njegovom spisku nalaze se:

golmani Aleksandar Popović (Partizan) i Miloš Čupić (OFK Beograd);

defanzivci Julijan Popović (Bajer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Leverkuzen), Marko Ilić (OFK Beograd), Mladen Devetak (Vojvodina), Strahinja Bošnjak (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina) i Aleksa Terzić (Crvena zvezda);

vezni fudbaleri Miloš Nikolić (Zvezda), Veljko Nikolić, Armin Đerlek (obojica OFK Beograd), Njegoš Petrović (Rad) i Igor Maksimović (Partizan);

napadači Stefan Ilić, Lazar Nikolić (obojica OFK Beograd), Luka Ilić, Dejan Joveljić (obojica Zvezda) i Đorđe Jovanović (Partizan).

"Orlići" će se takmičiti u grupi sa Italijom (6. maj), Španijom (9. maj) i Holandijom (12. maj), a cilj je plasman na jedno od prva dva mesta.

"Želimo da budemo na visini zadatka i da se predstavimo u najboljem svetlu. Prvi meč protiv Italije je jako važan i njih smo dobro 'snimili'. Tipična njihova škola - brz napad, nemaju veliki posed lopte, ali imaju izuzetan individualni kvalitet", rekao je Stolica za sajt FSS.

Španija i Holandija takođe su evropske fudbalske velesile, vrlo uspešne u ovoj starosnoj kategoriji, ali selektor veruje u kvalitet svojih izabranika.

"Odlučivaće nijanse i zbog toga želim da skinem pritisak sa momaka. Hoću da uživaju u svakom minutu ovog šampionata", poručio je on.

Grupu A čine Azerbejdžan, Portugal, Belgija i Škotska, grupu B Ukrajina, Nemačka, Austrija i Bosna i Hercegovina, a u grupu C su žrebani Francuska, Danska, Engleska i Švedska.

Sve utakmice igraće se u Bakuu i to na četiri stadiona, od kojih je daleko najveći Olimpijski stadion (na slici), kapaciteta 68.700 mesta. Upravo tu će se "orlići" sastati sa Španijom i Holandijom.

Srbija se plasirala na EP pobedivši Republiku Irsku, Poljsku i Crnu Goru na kvalifikacionom turniru.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.