Orlići, kad padne Mali počinju velika dela! (09.00)

Izvor: Sportske.net, 02.Jun.2015, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići", kad padne Mali počinju velika dela! (09.00)

Omladinska reprezentacija Srbije nastavlja učešće na Mundijalitu duelom sa selekcijom Malija a porez na startu šampionata nametnuo je "Orlićima" pritisak pošto bi novi neuspeh verovatno značio i eliminaciju u grupnoj fazi takmičenja.

Utakmicom drugog kola u grupi "D" omladinska reprezentacija Srbije nastavlja borbu za plasman u eliminacionu fazu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina koje se igra na Novom Zelandu.

Izabranici Veljka Paunovića u sredu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od 19 časova po lokalnom a 09.00 po srednjeevropskom vremenu igraju protiv Malija koji je u prvom kolu priredio prvo veliko iznenađenje na turniru trijumfom nad Meksikom.

Srbija je na startu šampionata doživela poraz od Urugvaja iako stojimo pri tvrdnji da je naš nacionalni tim bio bolji rival i zaslužio makar jedan bod u duelu sa aktuelnim viceprvakom sveta u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Peh sa starta turnira ne bi smeo da omete "Orliće" jer bi se pobedom nad Malijem vratili u trku za plasman u osminu finala, dok bi novi poraz u velikoj meri udaljio Srbiju od primarnog cilja.

Selektor Veljko Paunović nema problema sa povređenim igračima ali ostaje nedoumica da li će Paun praviti rokade u odnosu na duel sa Urusima.

Stručni štab reprezentacije Srbije sigurno je dobro prostudirao Mali nakon iznenađujućeg trijumfa nad Meksikom u meču koji je bio jako specifičan. Afrička selekcija imala je igrača manje od 56. minuta ali je Meksiko onda ostao bez dvojice igrača za dva minuta pa je Mali u poslednjoj četvrtini meča imao čoveka više.

Sa dva gola u tri minuta Mali je stigao do tri boda na startu turnira a zbog pomenutog crvenog kartona Sulejman Dijara neće igrati u duelu sa Srbijom.

Podsećamo da će plasman u eliminacionu fazu takmičenja obezbediti po dve reprezentacije iz svih šest grupa ali i četiri najbolje trećeplasirane što našem nacionalnom timu ostavlja još dosta mesta za manevar.

Utakmica Srbija - Mali igra se na stadionu "Otago" u Danedinu a za glavnog arbitra delegiran je Ekvadorac Rodi Zambrano koji se na FIFA listi nalazi od 2012. godine.

Grupa D:

1. Mali 1 1 0 0 2:0 +2 3

2. Urugvaj 1 1 0 0 1:0 +1 3

3. Srbija 1 0 0 1 0:1 -1 0

4. Meksiko 1 0 0 1 0:2 -2 0

Parovi 2. kola:

06.00 Meksiko - Urugvaj

09.00 Srbija - Mali
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan D za naše "orliće" posle poraza od Urugvaja, Meksikanci dobili Urugvajce!

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 08:28

Na Svetskom prvenstvu za fudbalere do 20 godina koje se održava na Novom Zelandu, u grupi u kojoj je i Srbija situacija se prilično zakomplikovala jer je Urugvaj, koji je naše "orliće" pobedio na startu šampionata, u drugom kolu izgubio od Meksikanaca sa 2:1 i to golom u 90. minutu, pa je sada na...

Nastavak na Blic...

U20 SP: Meksiko u 93' srušio Uruse

Izvor: B92, 03.Jun.2015

Fudbaleri Meksika savladali su Urugvaj 2:1 i zakomplikovali situaciju u grupi B U-20 Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, u kojoj igra i Srbija...Meksikanci su latinoamerički derbi dobili pogotkom Kevina Gutijeresa u trećem minutu sudijske nadoknade, i tako omogućili "orlićima" da dovedu stanje na...

Nastavak na B92...

Bravo, ''Orlići''! Prva pobeda Srbije na Mundijalitu! (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2015

Izabranici Veljka Paunovića ponovo su prikazali odličan fudbal, ali ovoga puta je sjajna partija krunisana i trijumfom, koji daje realnu nadu u plasman u narednu fazu takmičenja...Posle odlične igre, ali i minimalnog poraza na premijeri protiv Urugvaja, U20 reprezentacija Srbije je danas osvojila...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.