Organizatori: Trka Formule 1 u Saudijskoj Arabiji u nedelju, prema planu

Izvor: B92, 26.Mar.2022, 00:10

Organizatori: Trka Formule 1 u Saudijskoj Arabiji u nedelju, prema planu

Organizatori trke Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije saopštili su da će se trka održati kako je i planirano u nedelju.

Održaće se uprkos napadu na skladište naftne kompanije u Džedi, u blizini staze.

"Trkački vikend održaće se prema planu. Bezbednost svih naših gostiju je naš prioritet i radujemo se što ćemo dočekati navijače tokom vikenda vrhunskog trkanja i zabave", navodi se u saopštenju Saudi Motosport kompanije, preneo je Bi-Bi-Si >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (BBC).

Državna televizija Saudijske Arabije saopštila je da je tokom popodneva došlo do napada na skladište državne naftne kompanije Saudi Aramko, koje su jemenski pobunjenici iz pokreta Huti napadali prethodnih dana.

Veliki požar i crni gusti dim mogli su se videti sa staze, a vozač Red Bula Maks Ferstapen je tokom prvog treninga putem radija rekao da oseća miris paljevine.

"U kontaktu smo sa saudijskim bezbednosnim vlastima, kao i rukovodstvom Formule 1 i Međuarodne automobilske federacije kako bismo osigurali da se sve neophodne bezbednosne mere i dalje primenjuju i kako bi se garantovala bezbednost svih učesnika, publike i svih zainteresovanih strana", dodaje se u saopštenju.

Vozači i direktori ekipa bili su na sastanku sa organizatorima uoči drugog treninga.

Kvalifikacije će biti održane u subotu od 18 časova, a trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije na programu je u nedelju od 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.