Organizatori Mundijala u Kataru zgroženi uslovima rada

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Sep.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori Mundijala u Kataru zgroženi uslovima rada

Organizatori prvenstva sveta u Kataru 2022. zgroženi su najnovijim otkrićima o nehumanim uslovima u kojima rade strani radnici na izgradnji infrastrukture za šampionat sveta.
Britanski „Gardijan” je objavio da je 44 radnika iz Nepala nastradalo u periodu od juna do avgusta ove godine zbog nezgoda na poslu, ili zbog srčanih problema koji su izazvani velikim vrućinama koje vladaju u toj pustinjskoj zemlji.
Kako je naveo britanski list, nepalski radnici su „tretirani kao roblje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i žrtve su eksploatacije i zlostavljanja”.
Organizatiori Mundijala u Kataru naglasili su da će katarska vlada ozbiljno analizirati ove navode o nehumanim uslovima rada, dok je FIFA napomenula da je „duboko zabrinuta”.
Ne postoji opravdanje da bilo koji radnik u Kataru bude tretiran na taj način – kaže se u saopštenju organizatora SP u Kataru i dodaje da su „zdravlje, bezbednost i dostojanstvo svakog radnika koji doprinose izgradnji infrastrukture za Mundijal od najveće važnosti za naš komitet”.
Kako se navodi u istrazi koju je objavio „Gardijan”, nepalskim radnicima na gradilištima u nekim slučajevima nije davana voda za piće, a nekima su oduzimani pasoši.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Organizatori SP zgroženi uslovima rada u Kataru

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2013

U jeku polemika da li Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru 2022. treba da bude održano ljeti ili zimi, na svjetlo dana izbili su detalji o radnicima imigrantima koji u ovoj zapadnoazijskoj zemlji prave sportska borilišta, a koji zbog izrabljivanja i loših uslova često umiru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Robovi: 44 nepalska radnika umrlo gradeći stadione u Kataru!

Izvor: Press, 27.Sep.2013, 09:19

Britanski "Gardijan" je objavio da je 44 radnika iz Nepala nastradalo u periodu od juna do avgusta ove godine zbog nezgoda na poslu, ili zbog srčanih problema koji su izazvani velikim vrućinama koje vladaju u toj pustinjskoj zemlji...Kako je naveo britanski list, nepalski radnici su "tretirani kao...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.