Organizacijom Evrolige Beograd bi bio sportski centar sveta

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 11:46

"Organizacijom Evrolige Beograd bi bio sportski centar sveta"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se nada da će Beograd dobiti organizaciju završnice košarkaške Evrolige.

On je dodao da za tu inicijativu Grad ima podršku predsednika i premijerke Srbije.

"To će biti najveće sportsko takmičenje ove godine u svetu. Evroliga namerava da u jednom gradu, u dve hale, organizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 54 preostale utakmice. Predviđeno je učešće osamnaest klubova, osam klubova će se plasirati u četvrtfinale i na kraju u fajnal for koji predstavlja završnicu takmičenja", rekao je Vesić.

On je podsetio da će završnica Evrolige biti odigrana od 4. i 26. jula, a ekipe bi došle i desetak dana ranije, tako da bi Beograd četrdesetak dana bio sportski centar sveta.

Vesić je istakao da će Beograd uz garancije vlade sigurno biti konkurentan, mada neće biti lako jer se bori s velikim i bogatim gradovima.

"Ovo bi bilo veoma značajno za naš turizam zbog velikog broja ljudi koji bi došli u naš glavni grad. Svaki danas sam u kontaktu i s klubovima i sa Evroligom", rekao je Vesić i dodao da bi organizacija tog sportskog takmičenja bila važna i za srpsku privredu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Organizacijom Evrolige Beograd bi bio sportski centar sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se nada da će Beograd dobiti organizaciju završnice košarkaške Evrolige i dodao da za tu inicijativu Grad ima podršku predsednika i premijerke Srbije..."To će biti najveće sportsko takmičenje ove godine u svetu. Evroliga namerava...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.