Optužnica protiv Zdravka Mamića zbog podsticanja na mržnju

Izvor: Blic, 19.Jun.2013, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Zdravka Mamića zbog podsticanja na mržnju

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv čelnika Fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravka Mamića zbog podsticanja na nasilje i mržnju prema ministru Željku Jovanoviću i srpskoj nacionalnoj manjini.

Optuženje jer je 15. marta u Zagrebu, tokom gostovanja na Radiju "Soundset Plavi", iznosio tvrdnje kojima je "javno podsticao na mržnju usmerenu prema ministru" nauke, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, istovremeno "iskazujući izrazitu netrpeljivost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i podstičući mržnju prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti", objavilo je Tužilaštvo na internetu.

Mamić je u emisiji izjavio da ministar Jovanović, kao Srbin i neko ko nikada nije radio u prosveti i sportu, ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i da "ima krvna zrnca koja pretežu da mrzi sve što je hrvatsko".

Istup tog čelnika Dinama, zbog kojeg je proveo i noć u pritvoru, osudili su tada predsednik i premijer Hrvatske, Ivo Josipović i Zoran Milanović, mnogobrojni političari vlasti i opozicije, i predstavnici Srba u Hrvatskoj.

Izvršni odbor Hrvatskog fudbalskog saveza obustavio je disciplinski postupak protiv svog člana Zdravka Mamića zbog vređanja ministra na nacionalnoj osnovi i to samo 12 dana pošto je postupak bio pokrenut.

Ministar Jovanović je u međuvremenu tužio Mamića zbog diskriminacije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Optužnica protv čelnika Dinama zbog podsticanja na mržnju

Izvor: Blic, 19.Jun.2013

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je danas optužnicu protiv čelnika Fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravka Mamića zbog podsticanja na nasilje i mržnju prema ministru Željku Jovanoviću i srpskoj nacionalnoj manjini...Optužen je jer je 15. marta u Zagrebu, tokom gostovanja na Radiju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.