Optimizam u Smederevu pred kup duel

Izvor: B92, 05.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optimizam u Smederevu pred kup duel



Fudbalski klub Smederevo u četvrtfinalu nacionalnog kupa duel sa Crvenom zvezdom dočekuje s mnogo više optimizma nego pre pobede nad Obilićem, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Sada je najvažnije da zaboravimo pobedu nad Obilićem, mada smo osvojili tri boda u veoma teškoj utakmici. Predstoje nam tri teška meča. Prvi je protiv Zvezde koja ima odlične igrače na svim pozicijama. Naše je da utakmicu odigramo borbeno i profesionalno a bolji će pobediti", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je kapiten Milorad Zečević.

Trener Haime Bausa rekao je da je on trener koji do poslednjeg trenutka ne zna koja će igrači izaći na teren.

On je naveo da su u utakmici protiv Obilića igrači Smedereva dali sve od sebe. Bausa je naglasio da je veoma zadovoljan igrom svojih fudbalera.

Smederevo je prvi put na svom terenu dočekalo Crvenu zvezdu 8. decembra 1999, a pobedila je Zvezda sa 3:0.

Naredni meč u osmini finala Smederevo je 2000. imalo sa Crvenom zvezdom u Beogradu i ponovo je Zvezda pobedila sa 3:0.

Prvo finale bilo je 29. maja 2002. na stadionu Partizana kada su smederevski prvotimci izgubili od Zvezde sa 1:0.

Prvu pobedu, najznačajniju u svom postojanju, Smederevo je u finalu nacionalnog kupa protiv Zvezde postiglo 29. maja 2003. Pobeda je zabeležena zahvaljujući pogotku tadašnjeg igrača Smedereva Marka Pantelića.

Prošle godine u četvrtfinalu na Marakani Crvena zvezda je savladala Smederevo sa 2:1. Tada su gosti poveli golom Dragana Radosavljevića u 46. minutu, dok je dva gola za Zvezdu dao Dragan Bogavac.

Ishod šestog susreta Smedereva i Crvene zvezde biće poznat 7. decembra na Marakani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.