Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2021, 14:01

Opstanak zagarantpvan, ali Liga konferecije mami Vejle i Odenze

Interesantan okršaj u okviru 30. runde plej-auta Superlige

Ako se od novajlije Vejlea i očekivalo da ne uđe u plej-of, onda to svakako nije slučaj sa Odenzeom. Tradicija plavo-belih zahtevala je viši plasman, ali su Prugasti zauzvrat imali razočaravajuću kampanju usled čega su završili u lošijoj polovini tabele. Tamo su se izborili za opstanak, pa u poslednja tri kola plej-auta mogu da budu prilično rasterećeni. Baš kao i Vejle, njihov večerašnji domaćin u sklopu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 30. runde (19.00).

Vejleu je zagarantovan opstanak u danskoj Superligi i iskoristiće preostale mečeve da pokuša da poboljša svoju poziciju na tabeli. Kako su kampanje ovih timova veoma slične, tendencija je da igra bude uravnotežena. Zbog toga moraju da prikažu sigurnost i odbrambenu efikasnost, što nije bio slučaj na dva minula meča. Vejle je na njima osvojio četiri boda, ali je primio pet golova.

19.00: (2,65) Vejle (3,25) Odenze (2,70)

Odenze je u vrlo sličnoj situaciji kao i njegov rival. Osvojili su po 36 bodova i to stvara mnoga očekivanja o tome kakav će biti predstojeći meč. Dodajmo i da obe ekipe još imaju mogućnost da se dokopaju izlaska na međunarodnu scenu, jer najbolji iz plej-auta ide u doigravanje za mesto u UEFA Ligi konferencije. To mesto je trenutno na tri boda zaostatka, a drži ga Olborg.

Vejle je pobedio u gostima 1:0 poslednji put kada su se dva rivala sastala ove sezone. Evidencija direktnih obračuna na stadionu Vejlea povoljna je za gostujuću ekipu, koja je u poslednja tri meča pobedila dva navrata i izgubila jednom. Ali, Vejle je bio bolji od Prugastih na tri prethodna dvoboja i pritom nije primio gol. Ujedno, na osam proteklih okršaja ovih ekipa jedan sastav nije uspeo da zatrese mrežu.

DANSKA 1, PLEJ-AUT - 30. KOLO

Petak

19.00: (2,65) Vejle (3,25) Odenze (2,70)

Nedelja

14.00: (1,50) Olborg (4,40) Horsens (6,25)

Ponedeljak

19.00: (1,90) Sonderjisk (3,60) Lingbi (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.