Opreznost u FMP-u: Kvalitet Mornara je veći od onog što pokazuje tabela

Izvor: B92, 16.Okt.2021, 12:50

Opreznost u FMP-u: Kvalitet Mornara je veći od onog što pokazuje tabela

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je da je kvalitet Mornara mnogo veći od onoga što govori stanje na tabeli.

Dodao je da njegova ekipa u predstojećem meču ABA lige mora da ispuni sve defanzivne i ofanzivne zadatke ako želi pozitivan rezultat.

"Posle izuzetno teške i naporne utakmice u Ljubljani gde smo ostvarili veliku pobedu, očekuje nas još jedna zahtevna utakmica. Ovog puta igramo na domaćem terenu, sa timom čiji je kvalitet značajno veći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od onoga što govori stanje na tabeli. To više govori o tome koliko je liga jaka i koliko svako svakoga može da pobedi", rekao je Stefanović, prenosi klub.

Košarkaši FMP-a dočekuju sutra Mornar iz Bara, u utakmici četvrtog kola ABA lige.

Posle tri odigrana kola, ekipa iz Železnika ima dve pobede i poraz, dok je Mornar sezonu počeo sa tri poraza.

Govoreći o Mornaru, Stefanović je naveo da je to "atletski dobar tim koji puno trči, uzima puno šuteva za tri poena i pogađa ih u visokom procentu".

"Na nama je da energetski budemo na, sada već za nas uobičajenom nivou, a da probamo da ispunimo defanzivne i ofanzivne zadatke. Nadamo se da će to biti dovoljno za povoljan rezultat za nas", rekao je on.

Trener FMP-a je naveo i da se nada da će hala biti punija nego što je to bio slučaj protiv Igokee.

"Mislim da su momci to svojim zalaganjem i rezultatima zaslužili", rekao je Stefanović.

Košarkaš FMP-a Geret Nevels rekao je da veruje da će Mornar "po svaku cenu" pokušati da ostvari prvu pobedu u sezoni i da će igrati veoma čvrsto.

"Najgora stvar koju mi možemo da uradimo je da izađemo na teren sa nedovoljnim respektom prema našem rivalu. Ne smemo da dozvolimo da se opustimo i da se zadovoljimo pobedama koje smo do sada ostvarili. Moramo da ostanemo fokusirani, igramo na način na koji smo do sada igrali i da probamo da upišemo novu pobedu", rekao je Nevels.

Utakmica FMP - Mornar na programu je sutra od 19.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.