Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 20:56

Opet taj Matijas Lesor: Rampa u poslednjoj sekundi za vođstvo Monaka

Sjajan meč u Kneževini i pobeda francuskog tima u prvom meču finala Eurokupa – 89:97

Kakav meč i kakva košarka u prvom meču finala Evrokupa! Spoznaja da Monako i Uniks imaju u džepu kartu za Evroligu, oslobodila je stega igrače dva tima, pa smo tokom svih 40 minuta košarke gledali sjajne poteze. Videli smo banane, vrhunske asistencije, tranziciju, zakucavanja i na kraju buran finiš.

Drama je ovoga puta pripala domaćem timu, koji se nalazi na pobedu od velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uspeha i evropskog trofeja. Na kraju je bilo 89:87 za Monako, a velike zasluge idu na račun bivšeg centra Crvene zvezde Matijasa Lesora. Momak koji nije ostao u lepom sećanju beogradskog kluba napravio je potez meča, kada je sekund pre kraja blokirao šut Džordana Tiodora i sprečio produžetak.

Bio je to vrhunac odlične predstave. Dva tima su se od prve četvrtine smenjivala u vođstvo, ali ni Monako, ni Uniks, nisu mogli da pobegnu na bezbednu razdaljinu.

Monako je stekao prednost od pet poena posle prve četvrtine, ali se Uniks nije predavao. Ruski predstavnik se oslanjao na odličnu unutrašnju igru i rasploženog Artima Klimenka. Centar Uniksa postigao je 22 poena uz samo jedan promašaj iz igre (9/10).

Ruski tim je u drugoj četvrtini postigao 26 poena, ali nije mogao da sadrži visok standard ofanzivne igre tokom celog meča. Tim crnogorskog stručnjaka Zvezdana Mitrovića je kuburio sa šutem spolja, ali je sjajan ispod koša bio Matijas Lesor.

Snažni centar postigao je 17 poena, imao sedam skokova i još dve blokade. Ona druga bila je ključna.

Upravo je Lesor bio najefikasniji u redovima domaćeg tima. Pratio ga je plejmejker Di Bost sa 16 poena i šest asistencija, a vrl dobar učinak imao je i Markos Najt (14 poena i šest skokova).

Pomenti Klimenko je bio najefikasniji u Uniksu, a pratio ga je Džordan sa 15 poena, četiri skoka i osam asistencija.

Drugi meč finala Evrokupa igra se 30. aprila u Rusiji.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.