Opcija više za Piksija – vraća se Gudelj

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 15:07

Opcija više za Piksija – vraća se Gudelj

Nemanja Gudelj, fudbaler Sevilje, biće u konkurenciji za naredni prvenstveni meč koji taj tim igra protiv Almerije.

Gudelj se povredio početkom godine na duelu protiv Atletik Bilbaoa i od tada propustio 11 duela.

Iskusni vezista se krajem februara vratio treninzima, a posle dvomesečne pauze vreme je za povratak na teren.

Kike Sančes Flores, trener Sevilje, ga je uvrstio na spisak putnika za Almeriju gde će Gudelj početi meč sa klupe. Tako će najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti i u narednom periodu dok se Gudelj ne vrati u takmičarsku formu.

Podsetimo, kada se povredio prve prognoze nisu predviđale tako brz povratak na teren. Štaviše, provlačilo se kroz redove i da je njegov nastup na Evropskom prvenstvu pod znakom pitanja, ako ne i u potpunosti otpisan.

Levo koleno je zahtevalo hitnu operaciju koja je sprovedena nekoliko dana kasnije, posle čega su i prognoze postale optimističnije.

Selektor Srbije Dragan Stojković nije se odlučio da Gudelja stavi na svoj spisak za prijateljske mečeve protiv Rusije (21. marta) u Moskvi i Kipra (25. marta) u Larnaki, ali je svakako dobio opciju više za predstojeće kontinentalno prvenstvo.

Gudelj je u Sevilju stigao 2019. godine i odigrao je 125 utakmica i postigao četiri gola za špansku ekipu. U nacionalnom dresu upisao je 60 nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.