Oni su eksplodirali u 2017. godini

Izvor: MozzartSport.com, 24.Dec.2017, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni su eksplodirali u 2017. godini

UEFA odabrala najtalentovaniji tim za godinu na izmaku

Finiš 2017. godine je idealno vreme za svođenje računa kada je reč o uzbudljivoj fudbalskoj godini za nama. Biraju se najbolji timovi, fudbaleri, treneri, a jedan izbor od strane UEFA posebno je zanimljiv svake godine.

Radi se o idealnom timu otkrića za ovu godinu, momaka koji su najviše napredovali u 2017, a kriterijum je jasan - u obzir dolaze fudbaleri koji su nastupali u Ligi šampiona i oni koji su mlađi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od 24 godine. I, evo šta su u evropskoj kući fudbala izabrali u formaciji 4-3-3.

Ederson (Benfika/Mančester Siti) - 24

Bio je jedan od najboljih fudbalera Benfike prošle sezone koju je sam vodio groz Ligu šampiona, a nakon letnjeg transfera u Mančester Siti ispostavio se kao suvo zlato Pepa Gvardiole. Igra nogom koju Katalonac obožava da vidi kod golmana donela mu je standardno mesto među stativama Građana pa je Brazilac golman za narednu deceniju.

Nelson Semedo (Benfika/Barselona) - 24

Izgleda da je to ono što Katalonci traže od odlaska Danija Alvesa u junu 2016. godine. Polako je počeo da pokazuje zašto je skupo plaćen minulog leta, a njegov osećaj za igru, brzina i centaršut mogli bi da postanu vremenom jedno od najubojitijih oružja Barselone. 

Davinson Sančez (Totenhem) - 21

Kao ključni čovek u pohodu Ajaksa na finale Lige Evrope prošle sezone Sančez se lako dokazao i u dresu lonodonskih Pevaca u Ligi šampiona ove jeseni na utakmicama sa Realom i Borusijom. Odlično se postavlja, brzo trči, majstorski iznosi loptu, a tek mu je 21 godina. Veliki zalog za budućnost...

Niklas Zule (Bajern) - 22

Letnje pojačanje iz Hofenhajma je momak koji se bez muke prilagodio novom timu i sistemu i kod Anćelotija i kod Jupa Hajnkesa. Čak pet puta je nastupio tokom jeseni u Ligi šampiona čime je pokazao da nije samo zamena za Matsa Humelsa i Žeroma Boatenga.

Kirijan Tirni (Seltik) - 20

Sa 20 godina Tirni već ima preko 100 utakmica u dresu Seltika, a stigao je i da ponese kapitensku traku seniorske reprezentacije Škotske. Pametnom čoveku dosta, reći ćemo samo da se radi o najboljem levom beku svoje generacije na Ostrvu.

Hari Vinks (Totenhem) - 21

Uprkos mladosti jedan je od vodećih fudbalera u veznom redu Totenhema. Pre ove sezone zabeležio je samo tri nastupa za Pevce, ali se ove ustalio kao plejmejker sa sjajnom kontrolom lopte i distribucijom. Impresionirao je mnoge partijama protiv Reala u LŠ, a mnogi ga već porede sa Lukom Modirćem.

Taliska (Bešiktaš) - 23

Kao ofanzivni vezista, Taliska je već postigao rekord karijere i 13 golova za Bešiktaš u pohodu na titulu šampiona Turske. Njegove napadačke akcije, tačni pasovi i udarci levom nogom prvo su zapali za oko skautima, a iako je pao u drugoj polovini 2017. i dalje ga smatraju majstorom.

Marko Asensio (Real Madrid) - 21

Ove godine Asensio je napravio još jedan odlučan korak napred u karijeri. Brzina, direktnost i osećaj za gol pomogli su mu prošlog proleća u četvrtfinalu LŠ kada je postigao gol protiv Bajerna iz Minhena. Sledećei stepenik: standardno mesto u prvom timu Reala i het-trik u Ligi šampiona.

Kilijan Mbape (Monako/PSŽ) - 19

Poseduje talenat, neverovatnu brzinu i inteligenciju kojom je tokom proleća doveo Monako do polufinala Lige šampiona pre nego što se preselio u Pariz. Mbape se kao jedva punoletan momak već ustoličio kao jedan od najboljih napadača današnjice.

Timo Verner (Lajpcig) - 21

Kada jednom doda pun gas, malo koji defanziuvac na svetu može da ga stigne. Bivši napadač Štutgarta sa 21 godinom već ima 141 nastup u Bundesligi, a igrajući za Lajpcig u Ligi šampiona gde je postigao tri gola na šest utakmica za Lajpcig. 

Dimitri Oberlan (Bazel) - 20

Sam nadimak Usein ili Fleš dovoljno govori kakvu brzinu poseduje toalentovani napadač Bazela. Izuzetnpo je zahvalan za ekipe koje igraju na kontre, a sjajnu sezonu u grupnoj fazi Lige šampiona obeležio je sa četiri gola za šampiona Švajcarske. Veliki klubovi ga odavno prate. 

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.