Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 00:17

Omonija dala gol s pola terena, Malen za preokret u 90+2; Napoli slavio na Anoeti

Bez golova u susretu Granada - PAOK

PSV Ajndhoven slavi mladog kapitena Donijela Malena! Slavni holandski klub usled mnogo kadrovskih problema bio je na ivici šokatnog poraza u Nikoziji od Omonije, ali 21-godišnji Malen doneo je preokret s dva pogotka. Taj drugi postigao je bukvalno u poslednjoj sekundi meča.

Nekadašnji šampion Evrope doputovao je na Kipar bez 12 igrača, od koji su nekolicina starteri. Očekivao se otuda težak posao za PSV, ali ne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << baš toliko težak.

Iskusni Španac Đordi Gomez zakomplikovao je život gostima na spektakularan način. Golom sa pola terena?! Lukavi vezista iskoristio je prednost koju je arbitar pokazivao, Holanđani su očekivali zvižduk i prekršaj za domaćina, a Gomez je opalio sa 60 metara i - pogodio.

PSV je imao sreću da izjednači pred kraj prvog poluvremena. Da nije - bilo bi čupavo. Ovako, Malen je iskoristio veliki kiks odbrane Omonije u 92. minutu i doneo veliku radost gostima.

Utakmica na Anoeti predstavljala je jedan od derbija čitave druge runde. Real Sosijedad nadigrao je Napoli, ali sva tri boda otišla su u Napulj - 0:1. Gol odluke delo je Matea Politana u 56. minutu.

Zanimljivo da su Italijani za 90 minuta uputili jedan jedini udarac u okvior gola.

Đenaro Gatuzo malo je promešao sastav, ostavio na klupi neke od nosioca igre (Osimen, Mertens...) i to se osetilo u igri. Sosijedad je uglavnom dominirao, imao daleko veći posed (65 odsto) i bio daleko opasniji. Međutim Gatuzo je pokazao da pored ubedljivih pobeda ume da dobija i ovako - kroz iglene uši.

Ono što nije dobro za Napolitance jeste crveni karton za Viktora Osimena u samom finišu utakmice...

Na četiri poslednje utakmice koje nije dobio (sve su završene nerešeno) AZ Alkmar je vodio. Tri puta imao je više od dva gola prednosti, uspeo je jednom da prokocka čak i 4:0, međutim večeras je Arne Slot konačno uspešno "zatvorio" utakmicu posle ubedljivog vođstva. A to znači da je holandski klub lider grupe F posle dve runde.

Posle veoma snažnog otpora Real Sosijedadu od Rijeke od očekivalo znatno više, ali momci Simona Rožmana totalno su podbacili večeras. Dva brza gola u prvih dvadesrtak minuta utakmice sasekla su goste koji taman što se malo stabilizovao, primio je treći gol početkom drugog dela i povratka više nije bilo.

Islanđanin Albert Guđmundson postigao je dva gola, a Šveđanin Jonas Karlson i Teun Kopmajners po jedan.

Rijeka je za 90 minuta tek dva puta šutirala u okvir gola. Počasni pogodak za Hrvate delo je 20-godišnjeg Sandra Kulenovića...

Zanimljivo da je za AZ Alkmar debitovao sin Ruda Gulita i unuk Johana Krojfa - Maksim Gulit (19).

GRUPA E

Granada - PAOK 0:0

Omonija - PSV 1:1 (1:1)

/Đordi Gomez 29 - Malen 40/

GRUPA F

Sosijedad - Napoli 0:1 (0:0)

/Politano 56/

AZ Alkmar - Rijeka 4:1 (2:0)

/Kopmajners 6pen, Guđmundson 20, 60, Karlson 51 - Kulenović 72/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.