Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022, 13:26

Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću

Sa današnjim danom su stvoreni svi preduslovi da se nastavi izgradnja Akva parka na Paliću. To je novinarima saopštio predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, dodajući da se radi o veoma značajnoj investiciji, koja će omogućiti da Palić kao turistička destinacija bude atraktivan tokom čitave godine.

Vlada Srbije je protekle nedelje donela odluku o odobravanju dva miliona dinara za nastavak izgardnje Akva parka na Paliću. Rebalansom budžeta, koji se očekuje tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jeseni biće obezbeđeno još četiri miliona, dok je u budžetu Grada Subotice za tu namenu predviđeno oko jedan milion evra. Kako je predsednik Skupštine Vojvodine i predsednik Skupštine preduzeća "Park Palić” Ištvan Pastor istakao, ta sredstva biće dovoljna da se radovi u potpunosti završe.

"Mislim da je potpuno odgovorno za tvrditi da je ovih, otprilike sedam miliona evra, u dinarskoj protivvrednosti, što je otprilike još jedanput toliki iznos sredstava, koji je do sada bio uložen u ovu investiciju, da će to biti dovoljno za okončanje radova”, rekao je Pastor.

"Naš prvi zadatak je da napravimo aneks ugovora sa izvođačima radova, i da odmah nastavimo sa radovima, prvo unutrašnjim i kako se planu budu odvijali radovi, tako ćemo prelaziti i na sređivanje spoljnih bazena”, objašnjava Valerija Denč, direktorica preduzeća "Park Palić”.

Pastor je podsetio prisutne da su u proteklih godinu i po dana radili na ispravljanju propusta iz prethodnog perioda. Kako je rekao, finansijska konstrukcija od samog početka nije bila zatvorena, a problem je predstavljala i nepotpuna projektna dokumentacije, međutim, sve je to sada otklonjeno.

"Želim ovom prilikom da se zahvalim svima onima koji su u tome učestvovali, pre svega bih želeo da ovom prilikom izrazim zahvalnost predsedniku Republike i njegovom okruženju, odnosno šefu njegovog kabineta, gospodinu Kojiću, sa kojima smo veoma intenzivno i puno radili na tome da se ovaj današnji trenutak može sačekati, odnosno dočekati”, dodao je Ištvan Pastor.

Očekuje se da radovi budu završeni za šest meseci, rekao je Pastor, nakon čege će građani na raspolaganju imati jedan moderan Akva park, sa 4 bazena na otvorenom, 3,4 hiljada kvadratnih metara zatvorenog prostora, gde će biti još pet bazena sa spa sadržajem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: Nastavljaju se radovi na Akva parku na Paliću

Izvor: Danas, 27.Jun.2022

“Sa današnjim danom se stvaraju svi preduslovi za nastavak radova na ovom lokalitetu”, kazao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine, koji je i predsednik Skupštine preduzeća “Park Palić”, prilikom obilaska gradilišta Akva parka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.