Izvor: Blic, 05.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ometaju nas Zvezdini golovi

Ometaju nas Zvezdini golovi

Na stadionu u Humskoj oficijelni spiker više neće čitati rezultate dok je utakmica Partizana u toku. Naime, na meču protiv Smedereva u subotu, trener crno-belih Miroslav Đukić je reagovao na poluvremenu i tražio da se prekine sa praksom obaveštavanja publike o promenama rezultata na drugim terenima.

- Kada sam čuo spikera da je javio da Zvezda vodi u Zrenjaninu sa 1:0, nisam mogao da verujem. Pitao sam se: 'Šta ovaj čovek radi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da li je lud?'. Dok se mi mučimo sa Smederevom, on nas obaveštava da naš sportski rival vodi sa 1:0. Time je direktno radio protiv nas i morao sam da reagujem i da tražim da se to prekine - kaže šef stručnog štaba Partizana Miroslav Đukić.

Za naredne utakmice će se naći kompromisno rešenje.

- Mišljenja sam da igrači treba da se koncentrišu samo na svoju utakmicu, a takve stvari im skreću pažnju sa onoga što se dešava na terenu. U Španiji je tako nešto nezamislivo. Ako spiker već ima želju da obavesti publiku o rezultatima, neka to radi na poluvremenu i na kraju utakmice.

Partizan je do pobede nad Smederevom došao tek u 95. minutu.

- Teško je igrati protiv protivnika koji se brani sa devet ili deset igrača, ali to nas očekuje i u narednim utakmicama. Tražio sam od Jovetića da igra klasičnog centarfora, a potom sam uveo i Oditu. Namera mi je bila da izvučem visoke centarhalfove Smedereva na bok. Najbitnije je da je Partizan svih 90 minuta odigrao u istom ritmu i da je pobedio.

Na internet sajtu Smedereva trijumf crno-belih doveden je u pitanje, a kao sporna navodi se činjenica da je isteklo vreme za nadoknadu, a da je Lomić pobedonosni gol postigao u 97. minutu.

- Koliko je prekida i odugovlačenja bilo, sudija je trebalo da još više produži utakmicu. Apelovao bih na sudije da ne ulaze u bespotrebne rasprave sa igračima i trenerima jer to samo ide na ruku ekipama koje vrše opstrukciju igre. I igračima sam rekao da ne protestuju kod sudija, već da ubrzaju igru. Ne treba da tražimo da se igrač kod prekršaja pomeri devet metara jer je to gubljenje vremena - dodao je Đukić.

A. Anđelić

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.