Olivera Jevtić odbranila titulu u Sarajevu

Izvor: Mondo, 20.Sep.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olivera Jevtić odbranila titulu u Sarajevu

Srpska atletičarka Olivera Jevtić odbranila je trofej na Sarajevo polumaratonu iako joj nikako ne odgovora kišna staza. "Sarajlije, vidimo se i dogodine", rekla je Olivera za MONDO.

Titulu pobednice od prošle godine odbranila je srpska atletičarka Olivera Jevtić s vremenom 1:14:30. Drugo mesto ostvarila je Crnogorka Slađana Perunović (1:14:37), a treća pozicija pripala je Mađarici Sabo Tunde s vremenom 1:19:21.

"Nisam planirala ovako brzo da trčim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Slađana me terala da idem što jače i zaista sam impresionirana. Iza mene je mnogo kilometara. Cilj mi je bio da idem ritam maratona. Lično ne odgovara mi kiša, ali sve u svemu bilo je super i organizacija, tako da ću doći i sledeće godine", izjavila je Jevtićeva našem portalu.

Sarajevo polumaraton dobio je u nedelju i novi rekord. Ostvario ga je mađarski takmičar Tomaš Nađ koji je deonicu istrčao za sat vremena, šest minuta i 38 sekundi.

"Velika čast je pobediti na ovom takmičenju. Kiša mi nije predstavljala problem, trka je bila jako dobra, a organizacija u Sarajevu odlična", rekao je za MONDO Nađ nakon trke, ali nije krio činjenicu da je umoran.

Drugo vreme ostvario je Darko Živanović iz Srbije 1:07:44, a treći je bio hrvatski takmičar Darko Paripović s vremenom 1:13:47.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.