Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2021, 10:51

Olimpik protiv Tuzle juri opstanak

Završna utakmica 28. kola Premijer lige BiH

Izuzetno zanimljivo 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine biće okončano danas, a poslednji susret ove runde igraju Olimpik i Tuzla Siti (15.00).

I jedni i drugi imaju isti cilj. Tri boda. Domaći za opstanak, gosti za Evropu.

Olimpik je posle dugo vremena van opasne zone. Razlog je fantastična gostujuća pobeda u prošlom kolu nad Željezničarom koja ih je dovela u luku spasa, bar za sada. Na ruku im ide >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i što je Radnik iz Bijeljine poražen, pa je od Krupe preuzeo fenjer, dok se Olimpik sam pita za svoju sudbinu. Ima 23 boda, jedan više od pretposlednje Krupe i dva od poslednjeg Radnika. Računica je jednostavna. Sa nova tri boda, Olimpik će otići na plus četiri i jednom nogom ostati u elitnom rangu, te će tim Slavka Petrovića sigurno od prvog minuta težiti pobedi.

15.00 (3,30) Olimpik (3,20) Tuzla Siti (2,15)

Tuzla Siti ima koliko-toliko šanse za izlazak na evropsku scenu. Osvojila je 44 boda, a za trećim mestom koje vodi u Evropu, zaostaju osam. Nije nemoguće, ali vremena je sve manje, pa će tim Husrefa Musemića morati da ređa pobede. I to već od danas ukoliko želi da se ozbiljno uključi u borbu za pomenutu poziciju. Ne mogu se gosti pohvaliti formom, u poslednjih pet mečeva su upisali po dve pobede i remija, uz poraz, a gledajući protivnike morali su mnogo više. Hendikep će im predstavljati i činjenica da će biti oslabljeni neigranjem izuzetno važnog trojca: kapitena Ajdina Nukića, zatim standardnog štopera Hrvoja Barišića te ofanzivnog veznjaka Nermina Crnkića.

Zanimljivo je da su u oba međusobna susreta ove sezone zabeležena dva identična rezultata. Domaći su upisali pobede (3:2).

PREMIJER LIGA BiH, 28. KOLO

Široki Brijeg – Zrinjski 1:0

Sarajevo – Željezničar 3:1

Krupa – Mladost 3:0

Velež – Borac 1:1

Radnik – Sloboda 1:2

Ponedeljak:

15.00 (3,30) Olimpik (3,20) Tuzla Siti (2,15)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.