Olimpik Marsej u Ligi šampiona

Izvor: B92, 20.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpik Marsej u Ligi šampiona



Fudbaleri Olimpika iz Marseja obezbedili su plasman u Ligu šampiona. Olimpik je u subotu u gostima pobedio Sent Etjen sa 2:1 u pretposlednjem, 37. kolu šampionata Francuske i tako osigurao vicešampionsku poziciju, iza neprikosnovenog Olimpika iz Liona i sa 4 boda više od najbližih pratioca, ekipe Lansa i Bordoa, jedno kolo pre kraja.

Marsej je plasmanom u Ligu šampiona stigao do male utehe, nakon poraza, na penale, od Sošoa u finalu Kupa Francuske. Marsej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada ima 61 bod, 17 manje od Liona, koji je u 27. kolu izgubio od Monaka sa 1:0.

Trećeplasirani Lans odigrao je samo 0:0 kod kuće protiv Nice, dok je četvrtoplasirani Bordo odigrao 1:1 u Le Manu. Lans je ispred Bordoa zbog bolje gol razlike i u prednosti je pred poslednje kolo u borbi za treće mesto, koje donosi plasman u kvalifikacije za LŠ.

Pari Sen Žermen je definitivno izbegao ispadanje iz lige pobedom nad ekipom Troa sa 2:1, a Troa će se sledeće sezone pridružiti ekipama Sedana i Nanta u drugoj ligi.

Utakmica Nant – Tuluz (0:0) prekinuta je 10 minuta pre kraja, zbog ulaska navijača na teren. Igrači su zatim otišli u svlačionicu i odlukom sudije nisu se vraćali na teren, a meč će skoro sigurno biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za Tuluz. Oko 1000 navijača "kanarinaca" protestovalo je pred početak utakmice zahtevajući od čelnika kluba da podnesu ostavke zbog prvog ispadanja osmostrukog šampiona Francuske iz prve lige nakon ulaska u elitu 1963. godine.

Rezultati 37. kola:

Lans - Nica 0:0

Monako - Lion 1:0

Nansi - Sošo 5:2

Okser - Lil 2:1

Ren - Lorijen 4:1

Nant – Tuluz 0:0

PSŽ – Troa 2:1

Le Man – Bordo 1:1

Sedan - Valensijen 1:1

St. Etjen – Marsej 1:2

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.