Olimpijakos preživeo, PAO vodi 2-1 u seriji

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Jun.2011, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos preživeo, PAO vodi 2-1 u seriji

Olipmijakos – Panatinaikos 76:68 (24:19, 15:27, 19:10, 18:12)
OLIMPIJAKOS: Papalukas, Gordon 6 (4 sk), Spanulis 13, Printezis 8 (4 sk), Burusis 16 (6 sk), Pelekanos 6, Mavrokefalidis 7, Halperin 4, Glinijadakis 6, Papanikolau, Erceg 5 (3–2, 1–0, 1–1, 3 sk, za 8 minuta), Teodosić 5 (3–1, 2–0, 4–3, 1 sk, 4 as, 3 il za 20 minuta).
PANATINAIKOS: Tepić 2 (2–1, 1 as za 6 minuta), Marić 4 (1–1, –, 2–2, 1 sk, 2 il za 5 minuta), Batist 15 (4 sk), Focis 5 (6 sk), Sato 2 (6 sk), Nikolas 13 (4 il), Carcaris 4, Dijamantidis 10 (4 as, 6 il), Vujukas 9, Kalates 4, Bogris, Kajmakoglu.
Predviđanja se nisu obistinila. Treću utakmicu finalne serije plej–ofa nisu prekinuli incidenti, sve je okončano na terenu kako i dolikuje velikoj sportskoj manifestaciji. Olimpijakos je pobedio, zasluženo, smanjio rezultat na 1–2 i serija se u nedelju seli u OAKA arenu.
Trijumf Pirejcima pomalo neočekivano doneli su „rezervisti“ Printezis i Pelekanos. Pomenuti tandem uneo je mnogo energije u domaći tim početkom drugog poluvremena, a u poslednjoj deonici pomogao u ključnim trenucima.
Olimpijakos je od starta preko raspoloženih centara, pre svih Burusisa, stekao prednost koja je iznosila i osam poena (22:14). Međutim, Panatinaikos je ubrzo došao do svoje prepoznatljive igre i sa dve trojke Caricisa i Nikolasa došao do egala (26:26). Od tog trenutka četa Željka Obradovića kontrolisala je dešavanja na parketu, stigla i do sedam poena viška na svom kontu posle prvih 20 minuta (44:37).
Ipak, u drugom poluvremenu slika se promenila. Izabranici Dušana Ivkovića zaigrali su mnogo agresivnije u odbrani, a polovinom treće deonice na scenu su stupili navijači.
Trojkama Dijamantidisa Panatinaikos je odolevao još neko vreme, ali kada je bilo najpotrebnije Pelekanos i Princezis su pogodili van linije 6,75 za veliko slavlje u dvorani u Pireju.
Dušan Ivković, bio je mnogo zadovoljniji posle meča u Pireju:
– Bio je to težak meč i potpuno drugačiji od ostalih koje smo igrali, pre svega jer smo u drugom poluvremenu igrali vrlo agresivno u odbrani. Tokom prvih 20 minuta bili smo u ritmu koji je diktirao Panatinaikos, verovatno najbolji tim u Evropi. Međutim, znao sam da na klupi imamo igrače koji su sposobni da promene ritam, tu pre sveg mislim na Pelekanosa i Printezisa koji su prelomili utakmicu. Poznato je da Panatinaikos najbolje igra u trećoj deonici, a ovoga puta mi smo ih u tom delu sveli na samo 10 poena što nam je omogućilo pobedu.
Željko Obradović, čestitao je velikom rivalu na zasluženoj pobedi i istakao:
– Nismo dobro igrali u drugom poluvremenu pre svega zbog odlične odbrane Olimpijakosa, ali i zbog činjenice da neke očigledne situacije nismo bili u stanju da prepoznamo.
Sledeći meč igra se u nedeljeu u OAKA areni.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.