Olimpija ispustila Zadar i važan brejk

Izvor: Mondo, 04.Jan.2019, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpija ispustila Zadar i važan "brejk"

Ljubljančani došli nadomak značajnog trijumfa u Dalmaciji, ali im je popustila koncentracija kada se odlučivalo.

Foto: MN Press

Sekunde su delile Olimpiju od prve "jadranske" pobede van Ljubljane ove sezone.

Ekipa srpskog trenera Aleksandra Nikitovića zabrinula je dvoranu "Krešimir Ćosić" i praktično stavila ruku na važne bodove, koji su joj ipak izmakli.

Zadar - Olimpija 84:80 (20:16, 19:21, 16:15, 20:23, 9:5)

Bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << krilni centar Mege, Aleksandar Lazić, postigao je u završnici četvrte četvrtine važnu trojku, pa poentirao uz prekršaj i tako čuvao vođstvo slovenačkog tima, koje je u poslednjem minutu potvrdio Miha Lapornik, slobodnim bacanjima za 71:75 na 42 sekunde pre kraja.

Iskusni centar domaćih Luka Žorić postigao je tada važan koš da postavi 73:75, a Lapornik je od heroja izrastao u jednog od tragičara, jer je 14 sekundi pre kraja posle prodora promašio polaganje.

Zadar je potom opet igrao na Žorića, on je ponovo pogodio i pet sekundi pre kraja četvrtine postavio 75:75. Nikitović je tada pozvao tajm-aut, nacrtao akciju da Jan Špan šutne trojku, ali upravo Špan nije stigao da izvede loptu za predviđenih pet sekundi.

Domaći su kiksom Ljubljančana dobili šansu da trijumfuju u preostale 4,2 sekunde i nisu je iskoristili, jer je Mario Litl promašio trojku. Međutim, ono što su tada propustili ostvarili su u preostalih pet minuta, u kojima su mnogo mirnije stekli vođstvo od sedam poena i stekli veoma važnu pobedu u borbi za opstanak.

Zadar je ovom pobedom odmakao sa dna tabele, na kojem se sada nalaze Krka i Olimpija, sa identičnim učinkom, 4-10. Najefikasniji među Dalmatincima u petak su bili Litl sa 21 poenom, Kvame Von sa 15 i neumorni Luka Božić, koji je samo deset sekundi van igre i za skoro 45 minuta na terenu postigao 13 poena, uz tri skoka, četiri asistencije i tri izgubljene lopte.

Sa druge strane, Lapornik je postigao 18 poena za Olimpiju, Lazić 17, a Luka Šamanić 16, uz indeks korisnosti 20...

Bila je to još jedna utakmica u kojoj je Olimpija bila u igri do poslednjih trenutaka, ali nije uspela da "prelomi" rivala kada se odlučivalo.

Pročitajte parove i rezultate 16. kola.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.