Oktagon cirkus, Rus razbio MekGregora, tek onda nastala tuča!

Izvor: Sportske.net, 07.Okt.2018, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oktagon "cirkus", Rus razbio MekGregora, tek onda nastala tuča!

Irac je naučio šta znači kad ljude sa Kavkaza prozivaš tako lično. Kako će UFC reagovati posle svega?

Od toliko najavljivanog povratka Konora Mekgregora u oktagon nije ostalo puno, Habib Nurmagomedov je bio prejak u meču za titulu prvaka u UFC i pokazao je klasu.

Novi šampion u lakoj kategoriji je za četiri runde rešio pitanje pobednika, ostao neporažen, i osvetio se za sve prozivke i provokacije Irca koji je već u uvodnih par rundi bio u podređenom položaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Ali, ono "pravo" je usledilo kada je Rus na kraju meča preskočio kavez i napao Dilona Denisa, Mekgregorovog BJJ trenera, posle svih prozivki i ličnih uvreda na nacionalnoj i verskoj osnovi koje su dolazile iz Irčevog tabora. Jedan od Habibovih trenera je udario i samog izazivača u ringu, tako da je obezbeđenje moralo da ih razdvaja.

Delovalo je nadrealno, publika je pobesnela, i pored poraza Las Vegas je bio uz Irca, protiv momka iz Dagestana koji očigledno ne može da se kontroliše. Na kraju je zvanični najavljivač proglasio pobednika bez bilo koga u ringu.

Nije bilo ni posebnog slavlja, sve se brzo završilo uz nervozu organizatora koji još nije isplatio šampiona zbog dešavanja posle meča, dok je MekGregor dobio svojih tri miliona dolara.

Ostao je gorak ukus, posle svega, provokacija Irca koji je rivala nudio viskijem iako zna da je posvećeni musliman, nazivao ga teroristom, sve je to možda bio šou, ali ono što se dešavalo posle meča zaista ponovo otvara pitanje da li je ovo sport.

Prvi čovek UFC-a Dejna Vajt rekao je da će ova organizacija možda da oduzme Nurmagomedovu pojas. Što je s jedne strane razumljivo, ali podsetimo da je Konor ove godine bacao predmete na autobus u kome se nalazio Habib, ali u kome su bili i drugi borci. On je tada lakše povredio nekoliko njih i "popio" tri policijske prijave.

Sve to je počelo mnogo ranije, kada je Artjom Lobov, prijatelj i sparing partner Konora, na televiziji isprozivao Nurmagomedova, nakon čega su se posle njih dvojica sreli u hotelu, a onda mu je Habib sasuo sve u lice i prilično ga ponizio.

Posle svega, Nurmagomedov se izvinio publici, organizaciji, Las Vegasu i državi nevadi, ali je rekao da mu najteže tek predstoji: suočavanje sa svojim ocem, koga je ovim osramotio.

Poraz na prvi pogled nije uticao na popularnost Mekgregora. On gubi i dobija ogroman novac, setite se da je uzeo 100 miliona za poraz od Mejvedera u boksu.

Mislilo se da će posle toga da se penzioniše, ali se vratio u ring i odmah udario na najjačeg. Ako je bilo sumnje kako će da se Habib nosi sa elitom, sad je više nema. Konor ima još mnogo toga da pruži, ali deluje da Habibu stvarno ne može ništa.

To je sa sportske strane, ali ko može da razmišlja o sportu posle ovakvih scena?

Khabib defeats McGregor with a neck crank #UFC229 pic.twitter.com/YJKx5xcFkW

— Tailgate Sports (@_TailgateSports) October 7, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.