Održano prvo državno MMA prvenstvo

Izvor: RTS, 27.Apr.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano prvo državno MMA prvenstvo

Prvo amatersko MMA prvenstvo u Srbiji održano je u sportskom centru "Šumice" u subotu. Učetvovalo je više od 20 klubova iz zemlje, a za najbolji je proglašen Sekutor iz Beograda. Najbolji takmičar je Strahinja Đurić. Turniru je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić.

U organizaciji MMA saveza Srbije, u Beogradu je u subotu održano prvo amatersko MMA prvenstvo Srbije, što je veliki korak ka promociji i afirmisanju MMA sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u našoj zemlji.

Takmičenje u sportskom centru "Šumice" otvorili su predsednik i sekretar Saveza Aleksandar Rođa Radosavljević i Dragan Gagi Tešanović.

Za najveće takmičenje u Srbiji do sada bilo je prijavljeno 29 klubova, a sudile su licencirane sudije sa dugogodišnjim iskustvom.

Turnir je održan u kup sistemu u šest kategorija: do 66 kg, do 70 kg, do 77 kg, do 84 kg, do 93 kg i preko 93 kg. Mečevi su se sastojali iz dve runde od po tri minuta, a takmičari su nosili zaštitnu opremu i bili su podeljeni u tri klase - u C klasi početnici, u B klasi borci sa iskustvom, dok su u A klasi umeće pokazali borci koji su imali zapažene rezultate u dosadašnjim takmičenjima.

Za najbolji klub proglašen je Sekutor iz Beograda, a najbolji takmičar turnira je Strahinja Đurić, koji se takmičio u kategoriji do 77 kg, u klasi C.

Turniru je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić.

Mixed Martial Arts od koga je izvedena skraćenica MMA, predstavlja miks svih poznatih borilačkih veština. Ekspanzija MMA počinje od kraja devedestih godina prošlog veka, i za veoma kratko vreme postaje ubedljivo najpopularnij borilački sport u svetu.

Sport sa najbržim rastom popularnosti koja se danas meri milionskim auditorijumom. MMA je strogo određen rigoroznim pravilima koja su ovu veštinu podigla na nivo sporta, tako da se danas održavaju svetska i evropska prvenstva na kojima uzima ućešće veliki broj zemalja. Od prošle godine čelnici svetske MMA organizacije vode intezivni pregovori o olimpijskoj budućnosti ovog sporta.

MMA Savez Srbije se 2013. godine učlanio u svetsku amatersku MMA organizaciju VMMAA, sa sedištem u Moskvi i tako postao deo svetske porodice zemalja koje rade na promociji, razvoju, održavanju državnih i regionalnih takmičenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.