Održana Kiflicijada u Ilincima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana Kiflicijada u Ilincima

Udruženje žena Ilinčanke iz Ilinaca organizovalo je još jednu kiflicijadu. Udruženja žena predstavila su i ovaj put baštinu koju su nasledile, ali i svoje ručne radinosti u selu. 

U sklopu događaja upriličena je i fijakerijada, kao i kulturno umetnički program.

Najboljima su na kraju dodeljene nagrade i priznanja.

U veseloj atmosferi održana je još jedna manifestacija u organizaciji žena iz sela Ilinci u šidskoj opštini. Mališani su prikazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šta su naučili do sada, a upriličena je i fijakerijada za sve prisutne. Oni koji su na Kiflicijadi ponovo ističu da je dobro organizovana.

Tradicionalno nasleđe predstavila su udruženja žena na svojim štandovima. Ručne radinosti preovladavale su na svojevrsnoj smotri u centru sela Ilinci.

Učešće u manifestaciji uzeo je veliki broj udruženja. Bilo ih je iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, različitih okruga, ali i bliskih kako na opštinskom nivou tako i na regionalnom sremskom.

Posetioci su mogli da vide najlepše štandove, etno postavke, ručne radove. Za sve posetioce je bilo omogućeno i da probaju ukusne kifle i da daju svoj lični sud u kvalitet i umešnost domaćica, a stručni žiri doneo je odluku da ove godine prvo mesto osvoji UŽ "Sunčev cvet" iz Donjeg Tovarnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.