Održan još jedan protest ispred redakcije Informera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 20:24

Održan još jedan protest ispred redakcije "Informera"

Ispred redakcije "Informera" na Terazijama održan je još jedan protest na poziv udruženja "Ženska solidarnost", u znak protesta zbog intervjua Informera s višestrukim silovateljem.

Učesnici protesta su prošetali do Trga Nikole Pašića. Okupljeni su zahtevali i da nasilje nad ženama prestane, kao i da mediji poštuju novinarski kodeks.

Okupljeni su tražili da intervju bude obrisan sa svih portala i da se formira registar silovatelja i nasilnika nad ženama, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je RTS.

Ovo je treći protest ispred redakcije Informera. Građani su protestovali i 28. septembra nakon što je intervju objavljen, kao i 1. oktobra.

Višestruki silovatelj I. M. priveden je i određeno mu je zadržavanje zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti nakon što je protiv njega dostavljena krivična prijava od strane dnevnih novina Informer.

Kako je navelo Tužilaštvo, iz navoda prijave krivično delo izvršeno je dana 27. septembra na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim, odnosno davanja izjava za vreme snimanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.