Određen datum 37. Beogradskog maratona

Izvor: B92, 30.Maj.2023, 23:46

Određen datum 37. Beogradskog maratona

Beogradski maraton, 37. po redu, održaće se 28. aprila 2024. godine, saopštili su organizatori.

"Potrudićemo se da i sledeće godine uvedemo neke novitete. I dalje će fokus da bude na trkačima, ali i da maraton bude ispraćen u bogat zabavni sadržaj. Želimo da kroz ovu manifestaciju ujedinjujemo region, ugostimo što veći broj stranaca, ali i da takmičarski podižemo kvalitet trka“, rekao je direktor BGD maratona Darko Habuš.

Kako se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saopštenju, BGD maraton je ove godine ne samo oborio rekord po broju učesnika, već je i pomerio granice kada je organizacija u pitanju.

"Trkački pokret u Srbiji pokazao je svu svoju veličinu, a organizacijom pratećih sadržaja Beogradski maraton je dokazao da je mnogo više od sportske manifestacije i da s pravom ima status događaja od posebnog značaja za Grad Beograd".

Ipak, ono što je 36. Beogradski maraton posebno izdvojilo od svih prethodnih je njegov društveno-odgovorni i humanitarni karakter, a za dve nedelje održaće se sada već tradicionalni događaj Heroji Beogradskog maratona, na kome će biti nagrađeni oni koji su postigli svojevrsni poduhvat i završili neku od trka Beogradskog maratona.

"U saradnji sa dobrotvornom organizacijom BELhospice sakupljeno je 64.000 evra pomoći za onkološke pacijente i decu sa dijagnozom neizlečivih bolesti. Takođe, uticali smo na svest najmlađih, ali i onih starijih da ne okrećemo glavu od osoba sa invaliditetom, migranata i svih onih koji su na neki način ugroženi, jer su svi oni zajedno bili sa nama na stazi. Podizali smo i svest dece o značaju zaštite životne sredine kroz edukativne radionice tokom samih trka“, naveo je Habuš.

Prvi operativac Beogradskog maratona posebno je istakao da je medicinski deo organizacionog tima odradio fantastičan posao implementirajući pozitivna iskustva najvećih maratonskih trka u svetu.

"Uslovi za trčanje bili su izuzetno teški, zbog visoke temperature koja ne pogoduje polumartoncima i maratoncima. Međutim, medicinska zaštita svih učesnika je bila besprekorno odrađena uz veliku pomoć urgentne medcine i volonntera Crvenog krsta. Imali smo dve poljske bolnice na samoj stazi pa smo i pored povećanog broja intervancija u potpunosti rasteretili sisteme gradskih službi, a svi trkači su bili medicinski zbrinuti na pravi način“, naglasio je Habuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.