Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 23:49

Odraz dominacije: Donaruma jednom spašavao mrežu, dva puta je ostavio netaknutom

Azuri su na sjajan način otpočeli kontinentalnu smotru

Fudbaleri Italije posle dva kola na Evropskom prvenstvu imaju maksimalan učinak: šest bodova i isto toliko postignutih pogodaka, a pritom je mreža ostala čista. Overili su plasman u eliminacionu fazu, sa Velsom će po svemu sudeći igrati za prvo mesto u grupi. Igraju zaista sjajno. Vrlo jednostavno, precizno. Roberto Mančini je fantastično složio ekipu, a koliko su bili dominantni protiv Turske i Švajcarske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << govori i podatak da je Đanluiđi Donaruma upisao samo jednu intervenciju.

Nema šale sa Azurima. To je sada valjda svima jasno. Iako su pred početak planetarne smotre smatrani za favorita iz senke, jasno je da su iz nje izašli. Od svih selekcija koje smo gledali na startu šampionata, utisak je da nijedna ne izgleda bolje od Italije.

Koliko su dobro ukomponovani svedoči i podatak da su prva dva susreta dobili sa 3:0, a da je pritom Mančini morao da pravi samo prinudne izmene u startnih 11. Morao je umesto povređenog Alesandra Florencija uz desnu aut liniju u odbrani da stavi Đovanija Di Lorenca iz Napolija, a mašina je nastavila da melje.

Fascinira podatak da reprezentacija Italije nije primila gol na poslednjih 10 utakmica. Kapitulirali su sredinom oktobra u susretu sa Holandijom u okviru Lige nacija (1:1), a onda su redom na pleća obarali Estoniju (4:0), Poljsku (2:0), Bosnu i Hercegovinu (2:0), Severnu Irsku (2:0), Bugarsku (2:0), Litvaniju (2:0), San Marino (7:0), Češku (4:0), kao i Tursku i Švajcarsku na Euru. Samo protiv Estonije i San Marina među stativama nije stajao Donaruma.

Tako je golman Milana, koji je na pragu prelaska u Pari Sen Žermen, na osam vezanih mečeva u reprezentaciji Italije uspeo da sačuva mrežu. U poslednja dva je upisao tek jednu intervenciju. Dakle, imao je manje odbrana od utakmica bez primljenog pogotka.

Zasluge za tako nešto idu na račun čitave ekipe, koja se vrhunski brani, a onda za tili čas transformiše i iz svoje trećine u par sekundi stigne pred kazneni prostor rivala. Čvrsto, precizno, sigurno, efikasno. Italijani su spremni za prvu titulu prvaka Evrope od 1968. godine.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.