Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2020, 17:14

Odra ne voli gostovanja

Radomjak traži trijumf kojim bi osigurao mesto u plej-ofu za promociju

Velika borba se očekuje u drugom rangu poljskog fudbala. Vodeća trojka osigurala je svoja mesta, ali je svaka pozicija posle toga “i ničija i svačija“, s obzirom da na 14 kola do kraja čak deset tima deli sedam bodova u trci za četvrto mesto, mada i peto i šesto vode u plej-of za promociju u viši rang. Predvodnik te kolone je Radomjak koji odlazak na pauzu neće pamtiti po dobrom. Vezao je dva poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i dozvolio pratiocima da mu se približe, ali bi kikseva istih u ovom kolu mogao da se odvoji trijumfom nad Odrom (18.10).

Gost se s druge strane od fudbala na kratko oprostio pobedom nad direktnim rivalom u borbi za opstanak, gde se našao pošto je potpuno podbacio ove sezone, i sada je na dva boda od bezbedne zone.

Pitanje je i da li će Radomjak ostati “domaćinska“ ekipa posle "odmora" – slavio na sedam od 11 mečeva kod kuće - sada kad će igrati bez prisustva navijača. Kada na to dodamo da je Odra uz Suvalki najslabiji gost u ligi, jasno je kome pripada uloga favorita.

Tihi je takođe otišao na pauzu u lošem raspoloženju, sa pet vezanih mečeva bez trijumfa. Kako bi zadržao realne šanse za plej-of biće mu potrebna pobeda kod kuće protiv Zaglebja iz Sosnovjeca (20.40). Gost levitira između zone ispadanja i mesta za promociju, bod bliži donjem domu. Treba naglasiti da Zaglebje sasvim solidno igra u gostima – slovi za petog najboljeg gosta u ligi.

U prvom ovosezonskom susretu ova dva tima slavio je Tihi sa 2:1.

POLJSKA 2 – 23. KOLO

Utorak

Pušča – Čojničanka 1:0 (0:0)

Olštin – Čobri Glogov 0:0 (0:0)

Belšatov – Sandečja Novi 0:3 (0:3)

Termalica B-B – Suvalki 1:0 (1:0)

Legnica – Stal Mjelec 1:2 (1:2)

Sreda

Jastšembje – Varta Poznanj 1:2 (1:1)

Grudzenž - Podbeskiđe 1:2 (0:1)

Četvrtak

18.10: (2,25) Radomjak (3,10) Odra (3,20)

20.40: (2,45) GKS Tihi (3,30) Zaglebje Sosnovjec (2,70)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.