Odobrena prodaja Čelsija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 12:57

Odobrena prodaja Čelsija

Premijer liga danas je odobrila prodaju Čelsija konzorcijumu na čijem je čelu suvlasnik LA Dodžersa Tod Boli, a transakcija je vredna 4,25 milijarde funti, objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Iz Premijer lige su saopštili da je konzorcijum prošao sve neophodne testove za vlasnika i direktora.

Da bi transakcija bila okončana, neophodno je da britanska vlada izda potrebnu dozvolu za prodaju.

Uslov koji je vlada postavila je da dosadašnji vlasnik Čelsija Roman >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Abramovič ne ostvari nikakav prihod od prodaje, a izvor BBC-ja je rekao da veruje da bi posao mogao da bude završen već večeras.

Ponuda američkog konzorcijuma početkom maja nije prihvaćena, jer vlada nije bila uverena da će novac od prodaje biti upotrebljen za dobre ciljeve, kako je to obećao Abramovič.

Abramovič je nakon toga rekao da ne traži da mu se od prodaje kluba vrati milijardu i po evra, koliko je pozajmio Čelsiju.

Na čelu konzorcijuma koji kupuje Čelsi je Boli, ali će većinu klupskih deonica posedovati "Klarklejk kapital", privatno vlasničko društvo iz Kalifornije.

Drugi investitori su američki milijarder Mark Valter, takođe suvlasnik Dodžersa, i švajcarski milijarder Hansjerg Vajs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

USKORO GOTOVO: Britanske vlasti u naredna 24 sata odobriće prodaju Čelsija

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2022

Kupac američki konzorcijum..Britanska vlada odobriće u naredna 24 sata američkom konzorcijumu, koji predvodi Tod Boeli, da kupi fudbalski klub Čelsi, prenose mediji na Ostrvu...Britanske vlasti dobile su pravne garancije da vlasnik Čelsija Roman Abramovič neće imati koristi od prodaje kluba, a...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.