Izvor: Politika, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka u Zagrebu

Partizanovi košarkaši pobedili Cibonu u "Pioniru" u drugoj utakmici polufinala plej ofa NLB lige – 85:76 (15:25, 25:22, 25:10, 20:19) i izjednačili na 1:1. – "Majstorica" sutra u Hrvatskoj

U prvom poluvremenu Partizanovi košarkaši zaostajali su 13, u drugom vodili sa 18 poena prednosti a na kraju su pobedili Cibonu sa 85:76 (15:25, 25:22, 25:10, 20:19) u revanšu polufinala doigravanja Jadranske NLB lige i izjednačili rezultat u seriji na 1:1. Odluka o finalisti pašće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sutra u "majstorici" u Zagrebu. Cibona je u prvoj četvrtini došla do 10 poena prednosti igrajući bez kapitena Kusa koji je bio na klupi. Njegovom nesportskom ličnom greškom pečela je druga četvrtina u kojoj je zatim usledila tehnička greška treneru "crno-belih" Vujoševću zbog prigovora. Domaći su predvođeni sinoć najefikasnijim akterom meča Predragom Drobnjakom potom krenuli da smanjuju razliku i u jednom trenutku prišli na dva poena, ali su na odmor otišli sa "minus sedam".

Odličnu partiju u ovoj utakmici prikazao je Dušan Kecman, koji je bio bez promašaja iz igre, ali preokret i ubedljivo vođstvo doneli su mladi prvotimci. Uroš Tripković na zagrevanju u poluvremenu "naštimovao je" ruku i ubacio devet poena u seriji 13:2 kojom je srpski šampion preuzeo vođstvo koje neće ispuštati do kraja (53:51). U trećoj četvrtini "crno-beli" su izveli seriju 20:2 velikim delom zahvaljujući Novici Veličkoviću. Iako sa devetom "minutažom" u timu (15) imao je najveći indeks korisnosti na susretu zahvaljujući učinku od 14 poena, pet skokova, četiri osvojene lopte i tri asistencije i ispraćen je ovacijama sa parketa. Među onima koji su mu aplauzom pružali podršku bio je i Drobnjak:

– Opet smo loše počeli. Ali ovoga puta nismo dozvolili Ciboni da dođe do onako velike prednosti kao što je to bio slučaj u Zagrebu. Sa jakom odbranom kakvu smo konačno prikazali u drugom poluvremenu zasluženo smo pobedili. Idemo u Zagreb da razbijemo famu o tome da ne možemo tamo da pobedimo Cibonu, – rekao je Drobnjak.

Cibona je u trenucima kada se Partizan "budio" pokušavala da odgovori niskom, šuterskom postavom, ali njen ukupno sjajan šut za tri poena (58 odsto, sedam pogodaka iz 12 pokušaja) ostao je mrtvo slovo na papiru.

– Čestitam Partizanu na pobedi. Mi smo odigrali dve različite utakmice, jednu u prvom poluvremenu, drugu u drugom. Iako smo imali smanjen učinak pojedinih bitnih igrača, u prvom delu meča smo kontrolisali igru. U drugom poluvrenu imali smo previše izgubljenih lopti i uz kriterijum koji je bio na terenu došli do 1:1 u pobedama. Sada sledi treća utkmaica, a ja ne priznajem priču o pritisku za igrače. U vhunskom sportu to je normalno, – rekao je Dražen Anzulović trener gostiju.

U "Pioniru" je bilo skoro 3.500 gledalca koji su i ovom prilikom skandirali protiv Jadranske lige, ali su na kraju i zapevali "Hoćemo pobedu, pobedu u Zagrebu"...

DVORANA: "Pionir". GLEDALACA: 3.473. SUDIJE: Kukulekidis (Gračka), Pukl (Slovenija) i Boltauzer (Slovenija).

PARTIZAN: Tepić 4, Bogdanović 6 (1), Kecman 10 (2), Bakić, Borovnjak, Tipković 9 (1), Veličković 14, Perović 12, Peković 10, Drobnjak 15, Božić 2, Kamings 3 (1).

CIBONA: Rajt 14 (2), Voren 8, Kus 7 (1), Krasić 6 (2), Andrić 7, Ader 6, Tomas 13 (2), Rozić 5, Mance 6, Vrbanc, Vižnjevski 4.

G. Kovačević

[objavljeno: 30.03.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.