Odluka o Zemanu do utorka u 13h

Izvor: B92, 16.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o Zemanu do utorka u 13h



Upravni odbor (UO) fudbalskog kluba Crvena zvezda prihvatio je predlog klupske komisije da Čeh Zdenjek Zeman bude kandidat za novog trenera tog beogradskog kluba. Čelnici Zvezde koji su već stupili u kontakt Zemanom, trebalo bi da do utorka u 13 časova saopšte da li su postigli konačan dogovor sa češkim stručnjakom. Tročlana klupska komisija koju čine sportski direktor Goran Bunjevčević i članovi UO Vladica Popović i Dragi Mićović predložila je Zemana za naslednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aleksandra Jankovića.

Zeman koji je prethodnih dana imao i ponudu za mesto selektora Češke, do sada je vodio veliku broj evropskih klubova, medju kojima su najpoznatiji italijanski Roma i Lacio.

"Zeman je izuzetan stručnjak, veliki autoritet i 'lansirao' je mnogo mladih i kvalitetnih igrača. On forsira ofanzivan fudbal. Njegov dolazak takođe bi mogao da ima uticaj na igrače koji bi trebalo da dođu ili odu iz Zvezde", rekao je Bunjevčević na konferenciji za novinare.

Bunjevčević je rekao da bi Zeman trebalo da potpiše ugovor na dve godine, pomoćnik će mu biti Slaviša Stojanović, a uskoro će biti obelodanjen i ostali sastav stručnog štaba, u kojem će biti nova funkcija tim-menadžera.

Bunjevčević je rekao da bi tim-menadžer trebalo da ga rastereti svakodnevne komunikacije sa igračima i otkrio da će to biti neko od bivših igrača Zvezde, ali nije hteo da saopšti ime.

Zeman je u ponedeljak došao u Beograd, a završni pregovori sa čelnicima Zvezde održaće se tokom večeri.

Bunjevčević je dodao da je UO obavešten i da su Dušan Anđelković i Dušan Basta napustili tim.

"Basta je osam godina u klubu, izašli smo mu u susret i smanjili smo mu obeštećenje, dok će Anđelkovića sledeće sezone zameniti Gžegorž Bronovicki", dodao je Bunjevčević.

Bunjevčević je potvrdio da je Zvezda imala kontakte sa menadžerom bivšeg reprezentativca Nikole Lazetića i da su tom klubu i dalje interesantni Princ Tagoe iz Gane i Brazilac Edgar, a Zvezda će, prema rečima sportskog direktora, učiniti sve da ga angažuje.

Bunjevečević je potvrdio da je plan da se Zvezdin "B" tim "fuzioniše" sa drugoligašem Sremom. Nova sednica upravnog odbora održaće se u roku od tri nedelje, kada bi trebalo da se dogode mnoge kadrovske promene u klubu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.