Odlučio prvenac Misdongarda

Izvor: Politika, 10.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučio prvenac Misdongarda

Crvena zvezda je osvojila bodove na Vračaru. U susretu sa Bežanijom ostvarila je minimalnu pobedu, ali zasluženu pobedu 1:0 (1:0). Po teškom terenu oba protivnika su igrali u oslabljenom sastavu. Domaćin bez četvorice standardnih prvotimaca zbog kartona na susretu u Lučanima, a gosti bez suspendovanog Milijaša i povređenog Jestrovića. Na izuzetno teškom terenu viđena je borbena utakmica sa malo šansi, lepih poteza i tačnih pasova. U igri Zvezde osećao se umor i bezidejnost kao posledica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << non-stop igranja, a Bežaniji nedostatak igrača s klupe. "Crveno-beli" su u prvom delu meča stvorili samo dve dobre šanse. Oba puta je centralna figura bio 22-godišnji internacionalac iz Čada Betolingar Misdongard. U 17. minutu posle centaršuta Milovanovića sa desetak metara glavom je pucao pored gola.

Četiri minuta kasnije uspeo je da postigne prvenac u dresu Crvene zvezde. U kaznenom prostoru domaćih Kastiljo je uspeo da uputi udarac, ali je lopta pogodila stativu Pavlovićevog gola. Na odbijenu loptu je Misdongara je uklizao i ubacio je izbliza u mrežu.

Bežanija je mogla da poravna rezultat u 39. minutu. Posle centaršuta i sjajno prilici su se našli čak trojica igrača Bežanije ali najspretniji i najpribraniji bio je golman Zvezde Ranđelović koji je spasao svoj gol, ali se pritom i povredio.

Početkom drugog poluvremena Bežanija je desetak minuta žestoko pritisnula goste osetivši da im je ponestalo snage ali je odbrana bez većih problema sačuvala svoj gol. Kastiljo i Bronovicki su u ovom delu igre mogli da povećaju vođstvo ali su bili neprecizni. U 70. minutu domaći su tražili jedanaesterac smatrajući da je njihov centarfor Ranđelović bio fauliran u šesnaestercu.

STADION: Obilića na Vračaru. GLEDALACA: 500. SUDIJA: Spasić (Surdulica). STRELAC: Misdongard u 21. minutu za Crvenu zvezdu. ŽUTI KARTONI: Vasiljević, Baranin, Lazić, Pajović (Bežanija) i Koroman, Burzanović, Misdongard, Lukaš, (Crvena zvezda).

BEŽANIJA: Pavlović 6,5, Vasiljević 6,5, Ilić 6, Pajović 6,5, Baranin 6, Đalović 6,5, Prodanović 6, Vukajlović 6 (od 61. Barać 6), Mihajlović 6,5, Lazić 7, Ranđelović 6,5.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović 7 (od 46. Banović 6,5), Tutorić 6,5 (od 86. Đorđević -), Bajalica 7, Bronovicki 6, Lukaš 6, Burzanović 6, Basta 6,5, Milovanović 7 (od 72. Trajković -), Kastiljo 6,5, Koroman 7, Misdongard 7.

IGRAČ UTAKMICE: Betolingar Misdongard (Crvena zvezda).

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.