Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2020, 18:37

Odlučeno u Belgiji: Klub Briž je šampion, Beveren ispao

Menja se sistem takmičenja za narednu sezonu

Sve ono što je nedeljama najavljivano, danas je dobilo zvaničnu potvrdu: Klub Briž je proglašen za novog šampiona Belgije, a sezona je zaključena za zelenim stolom.

Belgijanci su prvi poručili da neće nastaviti sezonu, pretila im je i UEFA zbog toga, ali na kraju su Holanđani pre njih zvanično stavili tačku i „ukrali“ im zvanje „buntovnika“.

Na današnjoj sednici klubova i Fudbalskog saveza Belgije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << većinom od 84 odsto glasova Klub Brižu je dodelja kruna, a poslednji na tabeli, Vasland Beveren, preseljen je u niži rang, što je razbesnelo čelnike tog kluba. Takođe, promenjen je sistem takmičenja za narednu sezonu, igraće 16 timova, koji će posle regularnog dela nastaviti u drugačijem formatu, u obliku mini plej-ofa: četiri najbolja će se boriti za titulu, a ekipe od petog do osmog mesta za Ligu Evrope. I pre početka doigravanja biće prepolovljeni bodovi.

Beveren je izneo predlog da se liga proširi na 18 klubova, čime bi spasao samog sebe, ali je 80 odsto glasova bilo protiv.

Ovo je nečuveno, mi smo žrtvovani“, povikali su čelnici Beverena.

Ovaj tim je imao sedam uzastopnih poraza pre prekida sezone, a samo jedna pobeda bi ga digla iznad Ostendea i donela mu opstanak, ali...

Klub Brižu ovo je 17. titula prvaka Belgije, sada ima tačno duplo manje od najtrofejnijeg Anderlehta.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.