Odloženo – Formula 1 nije donela važnu odluku

Izvor: B92, 05.Okt.2022, 23:16

Odloženo – Formula 1 nije donela važnu odluku

FIA je saopštila da za sledeću nedelju odlaže objavu nalaza istrage o prekoračenju budžeta timova Formule 1 za prošlu sezonu.

Šampionat Formule 1 je za prošlu sezonu postavio limit od 145 miliona dolara.

Prošle nedelje pojavili su se navodi da je Red Bul, za koji vozi aktuelni svetski prvak Maks Verstapen, prekomerno trošio, a direktor austrijskog tima Kristijan Horner je to nazvao "lažnim tvrdnjama".

Pored Red Bula mediji su naveli da je budžet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekoračila i ekipa Aston Martina.

"Analiza finansijskih podnesaka je dug i složen proces koji je u toku. Kao što je poznato, bilo je nepotkrepljenih spekulacija i nagadjanja u vezi sa ovim pitanjem, a FIA ponavlja da dok se sve ne završi neće davati nikakve informacije", dodaje se u saopštenju.

Ograničenje budžeta je uvedeno sa ciljem da se smanji moć velikih timova poput Mercedesa, Ferarija i Red Bula.

Za ovu godinu dozvoljena je potrošnja do 140 miliona dolara, dok će za sledeću godinu budžet biti smanjen za još pet miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Verštapen ostaje šampion Formule 1, uprkos prekršajima Red Bula

Izvor: AutoBlog, 06.Okt.2022, 00:09

Iako se poslednjih dana govorilo o mogućim drakonskim kaznama za pojedine timove, koje bi čak mogle da utiču na krajnji ishod prethodnog šampionata Fromule 1, na kraju od toga neće biti ništa. Italijanski mediji su prošle nedelje preneli da je Red Bul možda prekomerno trošio tokom prethodne sezone...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.