Odložena olimpijada u školskom

Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena "olimpijada u školskom"



Zbog nesreće u Paraćinu, utakmice na "Carnex olimpijadi u školskom” su odložene do daljnjeg. Sticajem okolnosti, "Carnex olimpijada u školskom” trebalo je da u petak poseti upravo Paraćin i Ćupriju.

Nakon vesti o eksplozijama, odmah su kontaktirane škole učesnice: O.Š."Đura Jakšić” iz Ćuprije i O.Š."Radoje Domanović” iz Paraćina. Marina Matić, nastavnica fizičkog i pomoćnik direktora O.Š. "Đura Jakšić” iz Ćuprije koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sutra trebalo da bude domaćin, kaže da su se u Ćupriji prve detonacije čule u 3:45h.

Do 5 sati niko nije znao o čemu je reč, pa su građani budni, uz neizvesnost, čekali prve vesti. Pored Paraćina, i Ćuprija i Jagodina su nastradale. U osnovnim školama "Đura Jakšić”, "Vuk Karadžić” i "13. oktobar” iz Ćuprije popadala su stakla u učionicama i salama. Srećom, u to doba dana nikog nije bilo u školi. Najteže je nastradala Tehnička škola, koja je blizu Paraćina. Po odluci škola, deca neće ići na nastavu dok se šteta ne popravi. Neke kuće su ostale bez krovova, a ljudi su zabrinuti, pogotovo zato što se očekuju još 3-4 jače detonacije, kaže Marina Matić.

U Paraćinu je, prema rečima kontakt-osobe koja je želela da ostane anonimna, haotično i strašno. Većina javnih objekata nije bezbedna: oštećene su škole, robne kuće, po gradu je svuda staklo i strahuje se od novih eksplozija.

Organizatori "Carnex olimpijade u školskom” su odmah reagovali i odložili planirane utakmice do daljnjeg, a u ličnom kontaktu sa školama iz Paraćina i Ćuprije izrazili su svoje saosećanje i podršku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.