Odložen meč Partizan-Cibona

Izvor: B92, 22.Feb.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložen meč Partizan-Cibona



NLB liga je putem zvaničnog sajta www.adriaticbasket.com obavestila javnost da je utakmica Partizan - Cibona odložena. Kao razlog ovakve odluke navodi se primljeni dopis KK Cibona i stav Ministarstva inostranih poslova Republike Hrvatske, koje je na osnovu procene hrvatskog ambasadora u Beogradu procenilo da zbog aktuelne situacije bezbednost predstavnika Cibone u srpskoj prestonici nije garantovana. Čelnici lige naglasili su da će odluku o novom terminu odigravanja doneti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dogovoru sa klubovima.

Košarkaši Cibone vratili su se u Zagreb iako su u petak pre podne krenuli za Beograd na meč 22. kola NLB lige sa Partizanom.

Hrvatski mediji preneli su u petak u svojim izdanjima da su Zagrepčani dobili garancije čelnika regionalnog takmičenja i uprave Partizana da će utakmica biti organizovana uz dodatne mere bezbednosti.

Međutim, Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske preporučilo je zagrebačkom klubu da ne putuje u Beograd, s obzirom na nestabilnu situaciju u Srbiji i napad na hrvatsku ambasadu u četvrtak uveče.

Meč Partizan – Cibona trebalo je da se igra u subotu od 17 časova u hali PIonir.

S druge strane, košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Zagreb gde ih očekuuje meč sa Zagrebom u subotu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cibona ne dolazi u Beograd na utakmicu sa Partizanom

Izvor: Blic, 22.Feb.2008

Košarkaši Cibone neće doći u Beograd na sutrašnji meč 22. kola Jadranske lige protiv Partizana, jer su poslušali preporuku ministarstva spoljnih poslova Hrvatske da ne putuju u Srbiju zbog "bezbednosne situacije".....Zagrebačka ekipa objavila je da je poslušala preporuku ministarstva da zbog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.