Izvor: Blic, 22.Feb.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložen duel Partizana i Cibone, crno-beli traže 20:0

Rukovodstvo Jadranske lige saopštilo je danas da je odložilo utakmicu između košarkaša Partizana i Cibone, pošto se zagrebačka ekipa na preporuku hrvatskog ministarstva spoljnih poslova vratila sa puta za Beograd.

"Posle primljenog dopisa od Cibone, kao i stava Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske da se zbog ogromnog sigurnosnog rizika ne preporučuje odlazak u Beograd, utakmica 22. kola između Partizana i Cibone neće se irgati", navodi se u saopštenju na sajtu takmičenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Partizan je ranije danas zatražio da se utakmica registruje službenim rezultatom od 20:0 za srpskog šampiona.

"Partizan je preduzeo sve potrebne mere da obezbedi regularno odigravanje utakmice i apsolutnu sigurnost i bezbednost", ocenila je uprava Partizana.

Direktor Jadranske lige Josip Bilić u telefonskoj izjavi agenciji Beta rekao je da je odluka o odlaganju utakmice doneta shodno propisima. Na pitanje da li očekuje negativnu reakciju iz Partizana, čiji je zahtev zanemaren, Bilić je rekao:

"Nemojte me to pitati. Ne želim da ulazim u te stvari niti da prejudiciram reakciju Partizana".

Cibona je objavila da je poslušala preporuku Ministarstva da zbog "poslednjih dešavanja" i bezbednosne situacije ne ide u Beograd, kao i da se nada da će se pronaći novi termin za igranje "kada se situacija normalizuje".

Duel Partizana i Cibone trebalo je da se igra sutra u Beogradu od 17 sati, a novi termin održavanja utakmice biće saopšten naknadno.

U neredima u Beogradu sinoć je napadnuta hrvatska ambasada, a huligani su zapalili i predstavništvo SAD, kao i druge diplomatske objekte, a posle su razbijali izloge i pljačkali prodavnice u centru grada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.