Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2021, 20:03

Odličan u vazduhu: Španci hvale Šaponjićevu skok-igru

"Talenat za budućnost", ističe Marka

Postigao je Ivan Šaponjić pogodak za Kadiz u meču protiv Osasune i time ujedno prekinuo post, ali i privukao pažnju španske javnosti na sebe. Jasno je da nije slučajno završio u Atletiko Madridu, pa je taj talenat pokazao u dresu Kadiza na pozajmici.

Zato madridska Marka ističe Šaponjićev talenat za igru u skoku. I naziva ga talentom za budućnost kada je skok-igra u pitanju. Naravno, sve to >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << popločano brojkama.

Napadač Kadiza je dobio najviše vazdušnih duela u poslednjem odigranom kolu Primere u kom je postigao i prvi gol u sezoni.

Šaponjić je protiv tima iz Pamplone dobio 10 takvih duela i u celom kolu nije mogao niko da mu stane na crtu kada je taj podatak u pitanju. Marka ističe da je upravo ta skok-igra veliki adut u Šaponjićevom repertoaru.

Inače, Šaponjić je gol Osasuni postigao sa zemlje, sa bele tačke, a taj pogodak nije bio dovoljan njegovom Kadizu da izbegne poraz na gostovanju u Pamploni (2:3).

Dakle, Marka je prepoznala dobru igru Šaponjića u skoku, a videćemo u nastavku njegove karijere koliko će benefita uspeti da izvuče iz tog važnog elementa.

Ove sezone odigrao je osam mečeva za Kadiz i upisao 312 minuta na terenu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.