Odlazi bivši šampion

Izvor: Mondo, 24.Nov.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazi bivši šampion

Britanski vozač Dženson Baton, koji je osvojio titulu u Formuli 1 2009. godine, najavio kraj karijere nakon nedeljne trke u Abu Dabiju

Foto: Guliver/Getty images/Adam Pretty

Dženson Baton ovog vikenda voziće poslednju trku Formule 1 u karijeri. On je rekao da će poslednja trka sezone, za Veliku nagradu Abu Dabija u nedelju biti njegova poslednja.

"Idem ka ovom vikendu misleći da je to moja poslednja trka. U ovom trenutku nemam volje da vozim F1 dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od ove godine", izjavio je Baton.

Baton je ranije ove godine najavio da će pauzirati 2017. godine, a Meklaren je zadržao opciju da se vrati godinu dana kasnije.

Ipak, Britanac je danas odbacio takvu mogućnost.

Baton je svoju vozačku karijeru počeo 2000. godine sa 20 godina na trci za Veliku nagradu Australije. Trka u nedelju u Abu Dabiju biće njegova 305. u karijeri, a više trka od njega vozili su samo Rubens Barikelo i Mihael Šumaher.

Ostvario je 15 pobeda u Formuli 1, od čega poslednju na trci u Brazilu pre četiri godine, 50 puta se peo na podijum, a 2009. osvojio je titulu.

Dženson Baton (36) vozio je za ekipe Vilijams, Beneton, BAR, Hondu, Bron i Meklaren.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.