Odlazak iz Beograda u Bazel

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak iz Beograda u Bazel

Iako je zahvaljujući jakom karakteru i velikom talentu nailazila na razumevanje domaćih teniskih stručnjaka, u jednom trenutku tokom burne 2000. godine Ana je morala da prelomi i odluči da li će njena glavna preokupacija biti "igra kraljeva". Odluku je donela bez razmišljanja. Jedno vreme nastavila je da usavršava veštinu u Beogradu, sarađujući sa Dejanom Vranešom, sadašnjim selektorom Fed kup reprezentacije Srbije, i Ana se tog perioda seća s posebnim zadovoljstvom.

- Dejan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se uvek trudio da ne bude monoton, da nas uči, ali i zabavi. Sećam se kako je imao običaj da se krije da bi nas uplašio. To mu je polazilo za rukom neko vreme, ali je prestao s takvom praksom kada sam baš dobro zakasnila na trening, a on je "osedeo" čekajući na stubu od rasvete terena da me uplaši.

Možda bi talentovana Srpkinja i na neki drugi način došla u situaciju da svetu pokaže svoj veliki talenat, ali prelomna tačka njene karijere bilo je poznanstvo sa Danom Holcmanom, trgovcem iz Bazela, koji je sasvim slučajno nabasao na "posao života".

- Uzimao sam časove kod trenera Srbina u jednom privatnom klubu u Bazelu i on mi je ispričao da u Beogradu postoji devojčica s neverovatnim talentom za tenis, ali da nema dovoljno sredstava da to i dokaže - prisećao se Holcman kako je 2002. godine upoznao Anu tada tek 22. teniserku na svetskoj listi juniora.

Verujući u proviđenje, ugovorio je sastanak s porodicom i Ana je uskoro stigla u pratnji majke.

- Pitao sam je šta želi od života, a ona me je pogledala pravo u oči i odgovorila da želi da bude broj jedan u svetu. Bio sam potpuno obuzet i u trenutku sam doneo odluku da joj pomognem.

Holcman je pristao da mesečno šalje porodici Ivanović novac, da nađe renomiranog trenera i da joj omogući šansu da se ogleda na najkvalitetnijim turnirima. Bio je spreman da u vidu beskamatne pozajmice uloži pola miliona dolara u posao i pozove Anu da se preseli u Bazel. Tako je i bilo...

Sutra: Ana počinje uspon na svetski vrh

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.