Odlazak Razjarenog bika: Preminuo legendarni bokser Džejk Lamota

Izvor: BKTV News, 20.Sep.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak "Razjarenog bika": Preminuo legendarni bokser Džejk Lamota

Legendarni bokser Džek Lamota, kog je u kultnom filmu "Razjareni bik" maestralno odglumio Robert de Niro, preminuo je u 95. godini.

Bivši svetski šampion u srednjoj kategoriji preminuo je u svojoj kući, od posledica upale pluća, preneo je Bi-Bi-Si.

Jake LaMotta, the boxer portrayed by Robert De Niro in Raging Bull, has died, his family says https://t.co/ucvDKCtbOu

Bazirano na njegovim memoarima iz 1970. godine, snimljen je film "Razjareni bik" (Raging Bull), čija radnja govori o životu poznatog boksera van ringa.

Ostvarenje iz 1980. koje je režirao Martin Skorseze, donelo je De Niru nagradu Oskar za najboljeg glumca.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo proslavljeni bokser Džejk LaMota

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2017

Proslavljeni bokser i bivši šampion u srednjoj kategoriji, Džejk LaMota, preminuo je u 95. godini...LaMotu je u filmu "Razjareni bik" Martina Skorsesea ovekovječio Robert DeNiro koji je za tu ulogu dobio Oskara, prenosi AP...LaMota, poznat u karijeri pod nadimkom "Bik iz Bronksa", preminuo je u bolnici...

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Razjareni bik" preminuo u 95. godini

Izvor: Vesti-online.com, 21.Sep.2017, 14:02

Legendarni bokser Džejk Lamota preminuo je u 95. godini od komplikacija izazvanih pneumonijom...Lamotu je proslavio biografski film "Razjareni bik" iz 1980. godine, u kome njegov lik timači Robert De Niro, koji je za tu ulogu dobio nagradu "Oskar". U 106 profesionalnih borbi, njegov skor je 83...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.