Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2021, 21:55

Odlasci Vengerove dece: Mejtland-Najls u Vest Bromu, Vilok na pragu Njukasla

Reč je o pozajmicama do kraja sezone

Šta je zajednično Ejnsliju Mejtlandu-Najlsu i Džou Viloku. Obojica su deca Arsenala koju je pre par sezona u vatru bacio Arsen Venger, obojica nisu uspela da se ozbiljno nametnu ni Unaju Emeriju, ni Mikelu Arteti i obojica su otišla sa Emirejtsa u istom danu u premijerligaše koji će se do kraja sezone boriti za opstanak. Doduše, u pitanju su pozajmice do kraja sezone, Vilokova u Njukasl i Mejtland-Najlsova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Vest Bromvič Albion.

Mejtland-Najls je bio želja kako Sautemptona, tako i Lestera, ali Arsenal nije hteo da ga šalje u redove konkurencije, ili timova koji su u blizini evrozone, već isključivo u one svrstane u donji dom Premijer lige. Tako je polivalentni 23-godišnjak završio na Hotornsu kod Sema Olerdajsa koji je prethodno dobio još jedno pojačanje u vidu turskog vezite Jokaja Okuslua. Pokušaće desni bek u zapadnom Midlendsu da se izbori za minutažu koju mu je uskratio Mikel Arteta - Mejtland-Najls je odigrao samo 485 minuta premijerligaškog fudbala od mogućih oko 1900. Trebalo bi istaći i to da su sezonama unazad Arsenalovi mladići procentualno mnogo više šanse dobijali u Ligi Evrope.

Džo Vilok je još jedan fudbaler na kojeg španski stručnjak nije ozbiljno računao pa će 21-godišnji vezista sreću potražiti na Sent Džejmsis Parku. Iako je sa po tri gola i tri asistencije imao zapaženu ulogu u grupnoj fazi lige Evrope, Vilok je u engleskoj eliti još više zanemaren u odnosu na Mejtland-Najlsa, pa je na terenu proveo svega 234. minuta bez bilo kakvog konkretnijeg učinka. Poslednjih mesec dana svoju šansu iskoristi je Emil Smit-Rou, a kako je iz Real Madrida stigao i Martin Edegard postalo je jasno da je mladi vezista prekobrojan.

Zanimljivo je da je Njukasl takođe bio izuzetno zainteresovan za Mejtland-Najlsa, međutim na putu ka realizaciji priče stopirala su ga pravila Premijer lige. Ona kažu da u istom prelaznom roku ekipa ne može da pozajmi dva fudbalera iz istog kluba, pa je svako Vengerovo dete moralo na svoju stranu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.