Odgovor Zvezde: DANAS dugujemo 14 miliona evra

Izvor: Mondo, 25.Jun.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor Zvezde: DANAS dugujemo 14 miliona evra

Crveno-beli ekspresno izneli u javnost iznos svog trenutnog minusa.

Nekoliko sati nakon što su domaći mediji objavili izveštaj Agencije za privredne registre, prema kojem je dug FK Crvena zvezda 31. decembra 2018. godine iznosio 34,3 miliona evra, reagovao je klub sa "Marakane".

Finansijski direktor Crvene zvezde Marko Petrović izjavio je danas da dug tog fudbalskog kluba iznosi 14 miliona evra.

Isti podatak je prošlog meseca izneo i generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << direktor Zvezde Zvezdan Terzić, ali su beogradski mediji ranije danas objavili drugačije cifre. Po finansijskom izveštaju objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre dug Crvene zvezde, zaključno sa 31. decembrom 2018. godine, bio je 34,3 miliona evra.

Nakon tih objava reagovao je finansijski direktor Zvezde.

"Već smo ranije rekli da finansijski izveštaj sadrži određene računovodstvene stavke za koje klub neće imati obavezu plaćanja, tako da će i računovodstveni dug kao obračunska kategorija biti veći od realnog novčanog duga", naveo je Petrović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

"Crvena zvezda na današnji dan ima dug od 14 miliona evra, ali i taj dug od 14 miliona ni u kom segmentu ne remeti stabilnost i normalno funkcionisanje našeg kluba", istakao je on.

Pročitajte šta piše u izveštaju Agencije za privredne registre.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.