Odermat treći put uzastopno slavio u Svetskom kupu

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 00:45

Odermat treći put uzastopno slavio u Svetskom kupu

Švajcarski skijaš Marko Odermat osvojio je treći put uzastopno Veliki kristalni globus, pošto je pobedio u veleslalomu, trci Svetskog kupa u Palisad Tahou.

Odermat je pobedio rezultatom 2:11,69 minuta i ostvario 10. uzastopnu pobedu u veleslalomu u Svetskom kupu. On je ove sezone pobedio u svih sedam trka u toj disciplini.

Drugo mesto zauzeo je Norvežanin Henrik Kristofersen sa 0,12 sekundi zaostatka, a treći je bio Amerikanac Rivers Radamus sa 1,37 sekundi zaostatka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je bio njegov prvi plasman na pobedničko postolje.

Odermat je tako mesec dana pre kraja sezone, odnosno 10 trka pre kraja, osvojio titulu u ukupnom poretku Svetskog kupa, pošto ima 1.702 boda. Drugi je Austrijanac Manuel Feler sa 701 bodom, a treći je Francuz Siprijan Sarazen sa 684 boda.

Odermat je vodeći u veleslalomu, spustu i superveleslalomu i ima velike šanse da u tim disciplinama osvoji mali kristalni globus. On se ne takmiči u slalomu.

On je peti skijaš koji je osvojio tri uzastopne titule svetskog šampiona, posle Italijana Gustava Tonija, Šveđanina Ingemara Stenmarka, Amerikanca Fila Marea i Austrijanca Marsela Hiršera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.